3479fe71

Letem knižním světem (3. týden 2018)

Přijďte k nám do Luxoru

Albatros Media vás zve v pondělí 15. ledna v 10:00 na křest a autogramiádu knihy (Vel)Mistr E a ztracená šifra dokonalosti Jiřího Chalupy a Ladislava Špačka. Hosty budou také herci ze stejnojmenného televizního seriálu.

Naši recenzenti doporučují

Slevové akce

Připravované tituly

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Přesně za měsíc, tedy 15. února, odstartuje v kinech svá dobrodružství další marvelovský hrdina – Black panther nebo Černý panter. Válečníka T’Challa se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. 

Nepochybujeme o tom, že se snad každický fanoušek knih Simona Mawera těší na zfilmování jedné z jeho nejznámnějších knih Skleněný pokoj, jenž je inspirovaná skutečným osudem vily Tugendhat. Nejnovějším hereckým přírustkem je Holandská herečka Carice Van Houten, známá především jako Lady Melisandre ve Hře o trůny. Dále se ve Skleněném pokoji setkáme s Hanna Alstrom, kterou možná znáte jako princeznu Tilde z Kingsmanů, a také s českým hercem Karlem Rodenem. Spoluproducentem filmu je Česká televizea slovenská televize TV JOJ. Režisérem Skleněného pokoje je Julius ševčík a producentem Rudolf Biermann. Natáčení započne 23. února v Česká republice, Nizozemí, Rakousku a Itálii.

Příběh služebnice se v lonském roce setkal o obrovským úspěchem. Jeho tvůrci již pracují na druhé sérii a minulý týden zveřejnili zcela první fotografie, trailer a dokonce i datum premiéry. Tím je 25. duben. Všechny fotografie naleznete v galerii na konci článku. 

Příběh, odehrávající se v 60. a 70. letech minulého století ve Spojených státech, začíná tragickou smrtí šestnáctileté Lydie. Zbylá čtyřčlenná rodina se snaží přijít na to, proč a jak dívka, která neuměla plavat, skončila uprostřed jezera. Těchto pár vět shrnuje velmi oblíbenou knihu spisovatelky Celeste Ng – Vše, co jsme si nikdy neřekli. Zájem o tento příběh projevila produkční společnost LD Entertainment a na scénáří by se měli podílet Michael De Luca a Julia Cox. 

Jistě víte, že HBO připravuje film na předlohy klasiky 451 stupňů Fahrenheita. Do hlavních rolích tvůrci obsadili samá známá jména – Michael B. Jordan, Michael Shannon nebo třeba Lilly Singh. O průběhu filmování jsme toho sice moc neslyšeli, ale jelikož už je nyní u konce, tak si HBO připravilo úplně první krátkou ukázku. Co na to říkáte?

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.deadline.com, www.variety.com, www.inverse.com, www.looper.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *