shutterstock 346697660

Zažít nudu? Vadí! Cestovní hry, které se vyplatí přibalit do batohu

Když vás na cestách přepadne dlouhá chvíle, hodí se mít s sebou něco na její ukrácení – čekání na letadlo, deštivý den na chatě nebo dlouhá cesta vlakem jsou pak hned o něco radostnější! Vybrali jsme pro vás několik cestovních her, které mnoho místa nezaberou, zato vás však skvěle zabaví. Kterou si zabalíte?

Pytlíczech
Edice klasických her, jako je Dáma, Tangram nebo Piškvorky, to celé v kompaktním provedení v praktickém pytlíčku. Přihoďte ho do batohu a zkraťte si dlouhou chvíli u rybníka i na horách. My rozhodně nezapomeneme zabalit Člověče, nezlob se!

Image Pytliczech 2 edited

746775036720

Uno
Jednoduchá a po celém světě oblíbená karetní hra, která mnoho místa nezabere, zato však slibuje pořádnou dávku zábavy. V mnohém připomíná české Prší – ovšem kdybyste ho trochu okořenili kartami pro změnu směru, líznutí čtyř karet nebo třeba jejich výměnu.

Dobble
Dynamická hra, kde postřeh hraje prim. Každé dvě z 55 karet mají jeden společný symbol. Najdete ho dříve než protihráči? V pravidlech si navíc můžete vybrat oblíbenou variaci hry – třeba takovou, kde soupeřům naschvál škodíte… My si samozřejmě nemůžeme odpustit potterovskou verzi, vy si ale vyberte edici podle svého gusta.

3558380067436

ezgif.com webp to jpg 4
Dobble – základní verze

8590228053091

Rychlé šípy – trojdílné pexeso
Víte, že slovo „pexeso“ vzniklo jako zkratka slov „pekelně se soustřeď“?
Tahle edice to bude vyžadovat dvojnásob, spojujete totiž rovnou trojici obrázků. Motivy z oblíbených komiksů Rychlé šípy Jaroslava Foglara ocení děti i tatínci – a nejlíp se skládají pod stanem!

Activity Kompakt
Asi nejznámější party hra, tentokrát v kompaktním cestovním vydání. Princip se nemění, mění se jen rozměry! Uplatněte svou fantazii a pokuste se svým spoluhráčům přetlumočit zapeklitou frázi – ovšem za použití pantomimy, kreslení nebo slov.

9001890756160

810083041858

Výbušná koťátka pro dva hráče
Oblíbená karetní hra Výbušná koťátka, tentokrát ve verzi pro dva hráče. Snažte se odvrátit katastrofu a neexplodovat! Výbušná a rychlá hra vás zabaví třeba při čekání na letišti – tam se jen radši moc hlasitě nebavte o bombách a explozích…

Dinovky: Rébusy
Při dlouhé cestě vlakem nebo autobusem vám bodne procvičit nejen ztuhlé nohy, ale i mozkové závity!
Sbírka 56 hádanek a hlavolamů různých stupňů obtížnosti vás trochu potrápí, ale především ohromně zabaví.

dino rebusy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *