5f29a69b

Letem knižním světem (15. týden 2018)

Křty a autogramiády v Luxoru

Luxor tipy

Macbeth je nejlepší policista ve sboru, spravedlivý, ctihodný, vždy připravený zachránit situaci. Je velitelem zásahové jednotky, která čeká v pozadí a zasáhne, pokud je třeba. Macbeth je ale také bývalý narkoman, chlapec, který vyrůstal v dětském domově, a jeho minulost není úplně zářivá… ČÍST DÁL

Nekonečné bažiny, rozlehlé tajgy, lidé utápějící své životy v laciném pití. Přidejte k tomu ztracené mladé dívky, a rázem máte detektivku, jejíž ponurá atmosféra vás dokonale pohltí. Vítejte na Urale, bohem zapomenutém kraji, kde se nikdo s nikým nepáře. Ještě pořád váháte jestli si přečíst Hřbitov nevěst? Určitě se vám bude líbit, protože… ČÍST DÁL

Akce v Luxoru

Knižní novinky týdne

1. V knize Fandom seskupina fanoušků veleúspěšného filmu Šibeniční tanec stanou svědky nevysvětlitelného posunu v čase, při němž se ocitají ve skutečném světě svých fiktivních idolů, v dystopické společnosti plné násilí a chaosu. 2. Dne 12. dubna roku 1961 vzlétl Jurij Gagarin na oběžnou dráhu Země. Rázem se stal celebritou celosvětového formátu. Byl hrdinou, nebo obětí mocenského systému, do jehož služeb se dal? 3. Před pár dny vyšel devátý případ inspektorky Malin Forsové – Lovci ohně. Z průmyslové oblasti na okraji Linköpingu se šíří kouřová mračna z obrovského požáru. Jenomže pach spáleniny nepřichází pouze z hořící továrny. 4. Prvních devět měsíců Trumpovy vlády bylo bouřlivých, dramatických a vzbudilo emoce. Michael Wolff v knize Oheň a hněv rozebral jednotlivé aféry a výroky současného amerického prezidenta. 5. Ve Švédsku existuje způsob, jak se zbavit letitého nepořádku a učinit Životní úklid. Švédové ho nazývají döstädning: dö znamená smrt a städning znamená úklid. Ač může takový název vyvolávat chmury, jedná se o překvapivě povzbuzující proces zbavení se nepotřebných věcí a lze jej uskutečnit v kterémkoli období života.

Filmové a televizní novinky

Ready player one zažívá po své premiéře obrovský úspěch. Nedá se tak divit tomu, že se pomalu začají podnikat kroky pro zfilmování autorovy další velmi úspěšné knihy Armada. Filmová práva k této knize se prodala již před šesti lety a až nyní to konečně vypadá, že se k filmové adaptaci přeci jen schyluje.

J. K. Rowlingová v březnu potvrdila, že se její připravovaná kniha Lethal White z detektivní série Volání kukačky stane předlohou další série seriálu Strike od BBC. Nemusíme se tak již bát o budoucnost této oblíbené televizní série. 

První britská televizní adaptace knihy Válka světů spisovatele H. G. Wellse se v tuto chvílí natáčí v Liverpoolu, přesto však je již venku první fotografie. Hlavních rolí se ujala Eleanor Tomlinson s Rafem Spallem. Sále se v adaptaci z dílny BBC setkáme s Robertem Carlylem a Rupertem Gravesem.

Už dlouho jsme neslyšeli o adaptacích knih Stephena Kinga, nemyslíte? Tak tomu je konec. Objevila se informace, že se kingova kniha Svědectví dočká desetihodinové limitované série. 

Loňský hit z nakladatelství Host Problém tří těles zaujal tvůrce z Amazonu natolik, že se rozhodl podle knihy natočit tři série. Za práva Amazon údajně utratil jednu miliardu dollarů, čímž překonává v loňském roce zakoupená práva k sérii Pán prstenů, do kterých investovali dvě ste milionů dolarů. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.screenrant.com, www.denofgeek.com, www.radiotimes.com, www.consequenceofsound.net

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *