013b701c

TÝDEN V KNIHÁCH #4

Nejznámější literární cena Magnesia Litera v minulém týdnu zveřejnila své nominace. V populární kategorii prózy se o prestižní cenu utkají romány Teorie podivnosti Pavly Horákové, Ve skříni Terezy Semotamové, Elvis ze Záluží Jiřího Kamene, Hodiny z olova Radky Denemarkové, Nulorožec Petra Stančíka a Hemingwayův býk Michala Šandy.

Zajímavá je i kategorie překladu, tam letos dominují knihy, jejichž překlad pochází z „netradiční“ jazykové oblasti. Nominované jsou knihy Kde kvete tráva jihokorejské autorky Han Kang, Kniha o moři norského prozaika Mortena A. Strøksnese a maďarský román Můj tank z pera Viktora Horvátha.

Za pozornost rozhodně stojí i kategorie Dilia objev roku, kde mají šanci Probudím se na Šibuji Anny Cimy, román Ferrari v džungli, jehož autorem je Štěpán Hobza a kniha František Vláčil: Život a dílo Petra Gajdošíka. Na nominované v dalších kategoriích, které jsou letos opět velmi zajímavé, se můžete podívat na webu Magnesie Litery.

Kdo je vaším tipem na vítěze? A která kniha se stala tou nejlepší roku 2018 podle vašeho názoru? Napište nám do komentářů!

S další, neméně zajímavou, zprávou posledních dní přišel Netflix. Ten totiž oznámil, že koupil práva k románu Sto roků samoty Gabriela Garcíi Márquéze. Toho v českém překladu už roky vydává nakladatelství Odeon.

Velmi se na výsledek těšíme!

Luxor, v knihkupectví jako doma

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *