Freida McFadden – Za zamčenými dveřmi, foto: LUXOR

Některé dveře jsou zamčené z dobrého důvodu: Ukázka z knihy Za zamčenými dveřmi

Autorce fenomenálního thrilleru Pomocnice vychází další kniha! Stejně jako v předchozím bestselleru, ani v novince Freidy McFadden Za zamčenými dveřmi nebude o napětí nouze. Šokující psychologický thriller o vině, tajemstvích a snaze utéct před tím, co máme v krvi, vás nenechá vydechnout. Přečtěte si krátkou ukázku.

Někdo mě pozoruje.
Cítím to. Logicky vzato je nesmysl, aby člověk dokázal vycítit v zádech nebo v zátylku něčí pohled, mně se to ale v tuhle chvíli kupodivu nějak daří. Je to takové mravenčení, které začíná na kůži na hlavě, krade se po krku a cupitá dolů po páteři.
Do baru jsem přišla sama. Mám samotu ráda – vždycky to tak bylo. Pokud mám na výběr, omezuji se pouze na vlastní společnost. I když si zajdu do restaurace, i když mě obklopuje tlumený šum povídajících si lidí, dávám přednost tomu sedět sama.
Přede mnou stojí mé oblíbené pití – koktejl Old Fashioned. Kdykoli se mi večer nechce jet rovnou domů, zaskočím do baru U Christophera. Je zšeřelý a anonymní, prosáklý cigaretovým kouřem zažraným do dřevěného barpultu. Taky tady obvykle mívají vcelku prázdno a zdejší barmani nejsou nijak odpudiví na pohled. Občas si zaberu box, dnes večer jsem se však usadila u baru a s očima sklopenýma ke sklenici pozoruju, jak se osamělá kostka ledu pozvolna rozpouští, zatímco mravenčení vzadu na krku stále sílí.
V pozadí matně slyším vyřvávat televizi. Většinou tu mají puštěný nějaký sportovní přenos.
Dneska večer ale běží soutěžní pořad. Obrazovku vyplní obličej moderátora, jenž čte z kartičky před sebou otázku.
Který přítel Charlese de Gaulla byl po většinu šedesátých let premiérem Francie?
Ve snaze přistihnout tu zírající osobu při činu se prudce otočím.
Jenže smůla. Sice za mnou sedí pár lidí, nikdo se však nedívá mým směrem. Nebo se jím aspoň nedívá právě teď.
Nejspíš je za tím jen něco naprosto nevinného. Třeba muž uvažující o tom, že by mě pozval na drink. Nebo někdo, kdo mě zná z práce.
Nemusí to znamenat, že dotyčný ví, kdo skutečně jsem. To neví nikdo. Asi jenom dneska večer trpím paranoií, protože je šestadvacáté výročí dne, kdy se můj život od základu změnil.
Dne, kdy se svět dozvěděl, co se skrývá v našem sklepě…

20240215 Luxor 41

Anotace knihy Za zamčenými dveřmi:

Když si Nora Davisová dělala jako malá v pokojíčku úkoly, netušila, že její otec zatím ve sklepě vraždí ženy. Až do dne, kdy se jim u dveří objevila policie. O desítky let později je Nořin otec stále za mřížemi a ona je úspěšná chirurgyně s poklidným a osamělým životem. Nikdo netuší, že její otec byl sériový vrah. Pak však Nora zjistí, že jedna z jejích pacientek byla zavražděna – a to stejně děsivým a jedinečným způsobem, jakým vraždil i její otec. Někdo ví, kdo Nora je, a chce, aby za ten hrůzný zločin nesla zodpovědnost. Jenže ona není vrah. Policie jí nemůže nic přišít. Pokud se jí tedy někdo nepodívá do sklepa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *