Pojďte s Neoluxorem do kina na Sílu vzdoru!

O filmu

Už se to blíží! Epické finále světového fenoménu Hunger Games: Síla vzdoru bude mít v českých kinech premiéru již 19. listopadu. Fanoušci tohoto akčního dobrodružného filmu budou mít tak možnost vidět, jak se poprvé v životě spojí všech 13 krajů a společně se postaví do boje pro lepší budoucnost. 

Film Hunger Games: Síla vzdoru – 2. část je závěrečnou částí fenomenální série o Katniss Everdeenové, která vznikla podle knižní předlohy Suzanne Collinsové. V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Hurikána, Finnicka a Peety, povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her.

O knihách

Když autorka Suzanne Collins přepínala kanály mezi reality show a záběry války v Iráku, asi jí tenkrát nenapadlo, že právě vymyslela novou knižní sérii, která překoná v elektronickém prodeji i knihy o Harry Potterovi. Knižní série Hunger games vyšla poprvé v České republice v roce 2010 a hned obsadila přední příčky bestsellerových žebříčků.

Série se skládá ze tří knih, které čtenáře postupně provází bojem mezi obyvateli Panemu a neúprosným Kapitolem, jenž se snaží udržet nadvládu nad zemí. Mladá hrdinka Katniss se společně s kamarádem Peetou dostane do Arény, ze které nelze uniknout jinak, než zabitím ostatních soutěžící. Hunger games nabízí zajímavé zamyšlení nejen o válce a jejích důsledcích, ale i o tom, jak zvrácené prostředky může využívat diktátorská strana k prosazení své moci.

Soutěž (ukončena)

Úplná pravidla soutěže Každý výherce získá 2 vstupy. 

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *