c19141c3

Letem knižním světem (8. týden 2017)

Křty a autogramiády v Luxoru

Luxor tipy

Co všechno se může stát, když někdo oznámí přelomový vědecký objev, který může naprosto od základu změnit lidské přemýšlení? Robert Langdon netuší, co se chystá, když přijíždí do Bilbaa na prezentaci svého bývalého žáka. Ale nebyl by to on, kdyby se do toho všeho zmatku nezapletl. Langdonovské tápání na poli moderní technologie začíná a bude to pořádná jízda až do konce… ČÍST DÁL

Do rukou se vám dostává kniha, kde autor co nejjednoduššími slovy popsal i velmi složité stroje, zařízení, události, jevy a procesy takovým způsobem a takovými výrazy, aby to pochopily i celkem malé děti. A tak se dozví, jak a proč se na Mars vysílá vesmírné vozítko, co dělá s prádlem sušička, ale také třeba jak funguje americká ústava nebo proč Země není úplně kulatá… ČÍST DÁL

Akce v Luxoru

Připravované tituly

1. Henning Mankell se vrací zpět se Švédkými holínkami. 2. Neuvěříte, co se stalo potom – Druhá kniha z volně navazující série inspirované seriálem Class ze světa kultovní ságy Doctor Who zavede čtenáře tentorkát do školy Coal Hill. 3. Daniel a Kit jsou dva šestnáctiletí spolužáci, kteří snad ani nemůžou být rozdílnější. Jenže muffin a čaj přece dokáží zázraky, to je známé přísloví. A pokud není, tak by mělo být. 4. Juliette neboli Dívka, kerá četla v metru zbožňuje knihy. Napadá ji, jak jednotvárné jsou její dny a jak jsou oproti osudům na papíře nudné. Jednou ráno se rozhodne udělat něco nečekaného. Vystoupí jinde než obvykle a vydá se do kanceláře jinou ulicí. 5. V Životě bez tebe se Zoe chystá k oltáři se svou životní láskou Jamiem. Ještě před obřadem dostává zprávu, že její matku Ginu právě zatkla policie. Zoe stojí před nemožným rozhodnutím: má utéct z vlastní svatby a jít matce na pomoc?

Knižní novinky týdne

1. Těšíte se už na prosluněné léto? Zkratně si čekání s novinkou Opravdově, šíleně, řecky a zažijte pořádnou lení lásku. 2. Nakladatelství Jota před pár dny vydalo velmi silný příběh s názvem S každou padající hvězdou. Jde o hutně podanou autobiografii severokorejského chlapce jménem Sungdžu, který se ve dvanácti letech musel naučit žít na ulici a postarat se o sebe. 3. Zapomeňte, co jste slyšeli o mozcích a začtěte se do Alenky v říši zombie: Za zrcadlem. 4. Zapojte se do revolučního tažení za štěstím! Autor světového bestselleru Hygge nás vezme na výpravu za pokladem jménem Lykke, tedy hledáním a nalézáním dobra, které ve světě kolem nás ještě je. 5. Na své si přijdou i čtenáři detektivek. Vyšel totiž nový Dominik Dán! Jeho Mucholapka vás jistě naprosto dostane.

Filmové a televizní novinky

Premiéra nového hollywoodského sci-fi filmu Ready player one se neodmyslitelně blíží a tak se nedá divit tomu, že se ze všech stran začíná rojit více a více novinek. Za zmínku ale stojí nový akcí nabytí trailer a plakát, který naleznete v galerii na konci článku. 

V roce 2016 se své televizní adaptace dočkala špionážní kniha Noční recepční spisovatele Johna le Carré. I přes svůj velký úspěch však šlo u šestidílnu sérii bez možnosti dalšího pokračování. V současnosti ale probíhá natáčení dalšího seriálů inspirovaného tvorbou tohoto spisovatele. Jde o knihu s původním názvem Little Drummer Girl. Vypadá to navíc i na to, že se na této adaptaci podílí i herec Tom Hiddleston, který si v Nočním recepčním střihl hlavní roli Jonathana Pina. Zcela jistě se ale v tomto připravovaném projektu setkáme s herci jako jsou Alexander Skarsgard či Max Irons.

Režisér Paul King, který má za sebou úspěšné filmy jako je například Paddington, se pustí do dalšího skvělého projektu. Bude mít na starosti nové převedení knihy Karlík a továrna na čokoládu na filmová plátná. Má to ale jeden háček. Film bude sledovat pouze osudy proslulého a excentrického Willyho Wonky, majitele továrny na čokoládu. Nejde ale o jedinou připravovanou adaptaci knih Roalda Dahla. Svůj scénář už mají i Čarodějnice, za kterým stojí sám Guillermo del Toro. 

V neděli 25. února se vrací seriál Strike natočený podle knih J.K. Rowlingové neboli Roberta Galbraitha. Druhá série sleduje události z druhé knihy s názvem Ve služnách zla a bude mít pouhé dva díly. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.getsurrey.co.uk, www.comicbook.com, www.hollywoodreporter.com, www.radiotimes.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *