Letem knižním světem (28. týden 2016)

Tento týden si můžete na našem blogu zasoutěžit o knihu Muž z vysokého zámku.

Zastavte se v úterý do Paláce knih Luxor na autogramiádu Zdeňka Pohlreicha. Začínáme v 17:00.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • V září vyjde v nakladatelství Fragment první díl nové série Ricka Riordana Magnus Chase a Bohové Ásgardu.
  • Nakladatelství Host představí v září knihu Bílá magie. Epocha papíru, která odpovídá na otázku, proč je papír pro lidstvo tak důležitý. V době nástupu digitálního věku se papír může jevit jako přežitek, a tak Lothar Müller mapuje hluboký význam papíru pro celou lidskou civilizaci.
  • Další román Richelle Mead, autorky úspěšné Vampýrské akademie a řady dalších sérií i samostatných knih, vyjde v Dominu letos v listopadu. Třpytný dvůr je škola a zároveň výnosný podnik. Přicházejí sem chudé dívky z celého Osfridu, aby se zdokonalily ve finesách společenského chování. Jedině tak budou moci uzavřít sňatek s bohatým a mocným mužem z Adorie, Nového světa. Hlavní hrdinka – hraběnka Adelaide – sice chudá není, ale nový život v Adorii rozhodně potřebuje.
  • 12. díl série s Lincolnem Rhymem vyjde koncem října. Těšte se na Ocelový polibek.
  • Výběr nejslavnějších evropských rytířských legend je orámován a spojen vyprávěním o šesti měsících v životě malého Karla IV. u francouzského královského dvora v nové knize Renáty Fučíkové. Karel a rytíři – Jak se stát dobrým králem vyjde v září v nakladatelství Mladá fronta.
  • V říjnu vyjde Armada – jedinečný a geniální sci-fi thriller plný překvapení od autora kultovního románu Ready Player One.
  • Držitel Edgar Award za špionážní román Rudá volavka Jason Matthews přichází s dalším napínavým příběhem ruské tajné agentky Dominiky Jegorovové a Natea Nashe ze CIA. Palác zrady vyjde v říjnu.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Poslední Fitzgeraldovo nedokončené dílo o filmovém režisérovi a všem, co se týká filmové branže Hollywoodu s názvem Poslední magnát zadaptoval Amazon. K dispozici je pilotní díl, který by mohl pokračovat celou sérií. Monroa Stahra si zahrál Matt Bomer, v pilotu se objevila i Lily Collins jako Celia Brady a Kelsey Grammer jako Pat Brady.


Po teaseru představujeme i první oficiální plakát hrané Krásky a zvířete, která má v českých kinech premiéru v březnu 2017.

Režisér Alex Garland (Ex Machina) připravuje filmovou adaptaci románu Anihilace Jeffa Vandermeera. Ve filmu se objeví Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson, Gina Rodriguez a Oscar Isaac a premiéra je naplánována na příští rok. Tvůrci zveřejnili několik fotek z natáčení.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Vanityfair.com, Kniznivesmir.cz, Collider.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *