8f03cc1c

Letem knižním světem (26. týden 2018)

Křty a autogramiády v Luxoru

Luxor tipy

Jen osm měsíců uplynulo od vyřešení strašidelného Hadrového panáka a už se na New Yorkem houpá další mrtvola. Na její hrudi je vyřezáno slovo „návnada“ a její smrt nedává smysl. Že by se někdo inspiroval? Emily Baxterová čelí své nejhorší noční můře… ČÍST DÁL

Tahle knížka mě málem zabila, tvrdí Victoria Schwab v závěrečném poděkováním. Cítím to úplně stejně a věřím, že spousta zanícených čtenářů, kteří hltali příběh Augusta a Kate, pocítí to samé… ČÍST DÁL

Akce v Luxoru

Připravované tituly

  • Profesor historie prožívá se svou druhou manželkou sladké časy – ale jen do chvíle, než zjistí, čím se dřív živila… Do jejich společného štěstí se začnou vkrádat stíny v podobě Anniných dřívějších milenců a Grahama se zmocňují emoce, jaké dosud nepoznal. Již 11. července se těšte na knihu Než potkala mě.
  • Potřetí je pokračováním veleúspěšné kriminální série, v jejímž středu stojí duo vyšetřovatelů Sam Berger a Molly Blomová. Třetí příběh má být stejně jako všechny autorovy thrillery psychologicky rafinovaný, plný náhlých zvratů a neskutečně napínavý. Arne Dahl, jak potvrdil jeho literární agent Tor Jonasson, je ve skvělé formě, a to i přesto, že se stále neví, jak příběh skončí…
  • Ostrov Korfu vypadá jako ráj na zemi. Imogen Charltonová má ale problém. Její bratr Harry totiž investoval všechny peníze do restaurace v Řecku a chce ji s pomocí Imogen co nejdřív otevřít. Šok po příjezdu z Británie je obrovský: místo restaurace na ně čeká ruina a k tomu spousta potíží. O humorné situace sice není nouze, ale úkol je očividně nad jejich síly. Těšte se na Ty letní noci
  • Harlan Coben se vrací s další detektivkou Nenech to být. Detektiv Napoleon Nap Dumas se už patnáct let snaží nalézt odpověď na dvě otázky – kdo zabil jeho bratra-dvojče Lea a jeho přítelkyni Dianu a kam a proč zmizela jeho láska Maura. Teď se zdá, že natrefil na ty správné stopy. 
  • Poslední neandrtálská žena – to je příběh dvou žen, jednoho osudu a tisíciletí, která je od sebe dělí. Před čtyřiceti tisíci lety zemi brázdí poslední rodina Neandertálců. Zdrcující zimu jich přežilo málo a dívku zanechává zcela samotnou. V současnosti pracuje archeoložka Rosamunde Galeová až do pozdní fáze těhotenství ve snaze odkrýt nově nalezené ostatky neandertálské ženy předtím, než porodí.

Knižní novinky týdne

  • Erotický Příběh jedné lásky vyprávěný prostřednictvím SMS. On ženatý populární umělec, ona milující. Příběh, který může zažít každý a každá…
  • Každá má svoje problémy. Devatenáctiletá Maddy dělí svůj život mezi práci ve fotolabu a péči o svou mladší autistickou sestru, která vyžaduje celodenní péči. Nemá čas na kamarády, na kluky, na věci, co ostatní v jejím věku běžně dělají. To poslední, na co myslí, je láska. Zjistěte, jak žijí Normálně jiní teenageři. 
  • Osud ctihodného soudce Ti vůbec nešetří! Právě když byl jmenován do důležité funkce, dostane příkaz k rozvodu se svojí drahou První paní a oženit se s princeznou z císařské rodiny. Čeká jej tak velký Rozvod po čínsku.
  • Puklina, vzniklá při zemětřesení, odhalí ve svahu turecké hory Ararat jeskyni a v ní cosi podivného – prastarou loď pohřbenou v masách zeminy. Mezi odborníky i laickou veřejností vypukne poprask: vážně se vynořila biblická Noemova archa? Či jen započalo Peklo z Araratu?
  • Druhý díl dobrodružné série Alchymistova šifra s názvem Znamení moru, plný magie, záhad a šifer je tu! Do Londýna dorazila černá smrt a celým městem se šíří nemoc a strach. Pokud nějaký lékárník nepřijde s opravdu účinným lékem, čeká město podle tajemného proroka zkáza. 

Filmové a televizní novinky

Filmová podoba knihy Všem klukům, které jsem milovala se blíží doslova mílovými kroky. Pokud se stejně jako my již nemůžete dočkat, tak mrkněte na trailer. Netflix film do světa vypustí již ke konci práznin a to 17. srpna.

Čarodějnice Roalda Dahla se díky společnosti Warner Bros dočkají nové filmové adaptace. Režie se ujme Robert Zemeckis jenž se v minulosti podílel na filmech jako Návrat do budoucnosti, Polární express, Forrest Gump či Trosečník.

Minulou středu v americkém Lakelandu na Floridě započalo natáčení filmu na motiv knihy Ivan je jen jeden. Společnosti Disney se pro tento projekt podařilo získat spoustu zvučných jmen mezi která patří Angelina Jolie, Helen Mirren, Sam Rockwell,  Danny DeVito a další. S finální podobou filmu se v kinech setkáme až v létě 2019.

Po čtrnácti letech se fanoušci knihy Jarmark marnosti mohou opět radovat. Ještě letos se začne vysílat sedmidílná série Vanity fair. Televize ITV, na které tento krátký seriál poběží, již do světa vypustil krátkou ukázku.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.ew.com, www.popsugar.co.uk, www.dailymail.co.uk, 

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *