Letem knižním světem (14. týden 2015)

Minulý týden vyšlo dubnové číslo magazínu Neoluxor živě!, které láká na dva očekávané bestsellery – Policii Joa Nesbøho, poslední díl série s Harrym Holem, a Příliš mnoho Kateřin, nový román Johna Greena. Kromě toho nabízí řadu novinek a knižních tipů, ukázek a recenzí, aktuality z knižního světa, přehled slev a seznámení s novým knihkupectvím v Central Kladno. Vyzvednout si ho zdarma můžete v některém z našich knihkupectví a dostupný je také online na Issuu.

Jeden z nejznámějších současných spisovatelů světa, Jo Nesbø, se 4. května 2015 objeví v Praze. Od 17:00 pořádáme v Paláci knih Luxor autogramiádu. Účast na události můžete potvrdit také na Facebooku.

V dubnu máme 20% slevu na všechny knihy z nakladatelství YOLI, do 19. dubna můžete využít 20% slevu na celý nákup s O2 a do konce května soutěžíme o letní dovolenou.

George R. R. Martin zveřejnil další ukázku z chystaného 6. dílu série Píseň ledu a ohně. Přečíst si ji můžete na jeho webu. Datum vydání Winds of Winter zatím není známo, ale autor se nechal slyšet, že má v plánu jej příští rok dokončit.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • 9. deník malého poseroutky s podnázvem Výlet za všechny peníze vyjde 20. května.
  • Aktualizované rozšířené vydání knihy U kávy o kávě a kávovinách, která vyšla poprvé před patnácti lety, a stala se biblí nejen mezi baristy, chystá Jota na září.
  • Moderní, sofistikovaný thriller od držitelky Printz Award a finalistky National Book Award s názvem Ostrov lhářů vyjde v Hostu 14. dubna.
  • Další román Diane Setterfieldové chystá Ikar na 30. dubna. Bellman & Black je obchodní dům v centru Londýna, který nabízí veškeré „smuteční zboží“, od rakví po černé deštníky – prostě cokoliv, co se může při pohřbech hodit. A protože si viktoriánská Anglie zakládá na velmi pompézních rozloučeních, zástupy pozůstalých se sem jen hrnou a obchod vzkvétá.
  • Sherlock – Archiv případů je bohatě ilustrovaná kniha psaná formou popisu jednotlivých případů od Johna Watsona, která je proložena informacemi o historii Sherlocka Holmese, obsahuje mimo jiné také biografii sira A. C. Doyla, zajímavé osudy dřívějších adaptací, zajímavosti ohledně jednotlivých epizod, citáty tvůrců a rozhovory s herci. Pojednává o první a druhé řadě kultovního seriálu. Vychází v nakladatelství Slovart na konci dubna.
  • 15. dubna vychází hned dvě zajímavé publikace plné povídek od autorů jako je Michal Viewegh, Jaroslav Rudiš, Petra Soukupová, Irena Dousková a další. Těšte se na Možná si porozumíme a Na večírku.
  • Diář s citáty z děl Paula Coelha na rok 2016 s názvem Odvaha vyjde v Knižním klubu na začátku června.
  • Už za pár dní vyjde další kniha v sérii Měsíční kroniky. Nejkrásnější sleduje příběh královny Levany.
  • Druhá stříbrná kniha snů vyjde v nakladatelství CooBoo 29. dubna. Druhý díl napínavé snové trilogie od bestselerové autorky Kerstin Gierové.
  • V říjnu vyjde Retro ČS 2, jenž navazuje na stejnojmennou úspěšnou publikaci, která získala řadu významných ocenění. Zatímco „jednička“ se věnovala tzv. měkkému konzumu, tedy zboží rychlé spotřeby, „dvojka“ patří konzumu „tvrdému“ – odívání, obouvání, bydlení, elektronice.
  • 4. díl série Milénium Stiega Larssona, které napsal spisovatel David Lagercrantz, vyjde 27. srpna ve 38 jazycích. Česky vydá knihu Det som inte dödar oss (The Girl in the Spider’s Web) nakladatelství Host.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Andy Mingo a Josh Leake zakoupili filmová práva ke knize Ukolébavka Chucka Palahniuka. Sám autor se bude podílet na scénáři.

Octavia Spencer si zahraje ve filmové adaptaci knihy Chatrč, kterou připravuje studio Lionsgate.

V únoru začalo v Irsku natáčení filmové adaptace novely Lady Susan od Jane Austenové. V Love and Friendship se v hlavních rolích představí Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel a Stephen Fry. Datum premiéry zatím není známé.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Theguardian.com, Bookriot.com, Dailymail.co.uk

Na kterou knihu se těšíte nejvíce? Co říkáte na obsazení filmu Love and Friendship? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *