e85d35a7

TÝDEN V KNIHÁCH #1

Pamatujete na výborný román z pera Simona Mawera Skleněný pokoj? Příběh inspirovaný skutečnými událostmi a osudem vily Tugendhat se dočkal filmového zpracování. Do kin míří už v březnu a v hlavní roli se objeví Karel Roden. Už máte knižní verzi přečtenou?

Jelikož letošní rok bude přát vzácným návštěvám ze všech koutů literárního světa, do Prahy se už velmi brzy chystá Delphine de Vigan, francouzská prozaička. Čeští čtenáři ji znají především jako autorku výborných románů Podle skutečného příběhu, Ani později, ani jinde či z jejího nejčerstvějšího počinu Pouta. Pokud byste si chtěli nechat podepsat knihu, poslechnout si besedu s autorkou, diskutovat, nebo si poslechnout autorské čtení, dorazte 26.února od 17. hodin do knihkupectví Luxor na Václavském náměstí, budeme s na vás těšit!

Krásná francouzská spisovatelka nebude jedinou vzácnou návštěvou u nás, v dubnu k nám do knihkupectví na Václavském náměstí dorazí také hvězdná autorská dvojice ze Švédska Lars Kepler. Zapište si do diářů 9. duben, neboť to bude ten den, kdy potkáte své oblíbené autory krimithrillerů! 🙂

Rok se s rokem sešel a my tu za pár dní máme zbrusu novou knížku Michala Viewegha! Povídky o nelásce vyjdou v březnu a jejich specialitou bude, že mimo povídky budou obsahovat dokonce i jednu autorovu divadelní hru. A pokud autora sbíráte v nové grafické podobě, nezapomeňte, že nový kabátek právě dostal i jeho starší román Bio manželka a těšit se můžete i na nové vydání knihy Zpátky ve hře!

V březnu se rovněž můžete těšit na dlouho očekávanou knihu Samuela Bjorka, norského spisovatele, který má na kontě dvě skvělé bestsellery Sova a V lese visí anděl. Pokud jste tyto dvě napínavé detektivky ještě nečetli, rozhodně neváhejte a pusťte se do nich, jsou výborné! Novinka se bude jmenovat Clona a vrátí se v nich postavy detektiva Muncha a vyšetřovatelky Mii Krügerové.

Luxor, v knihkupectví jako doma

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *