NT blog

Rhonda Byrne: Největší tajemství

Oblíbená autorka bestsellerů Rhonda Byrne odstartovala v roce 2006 celosvětový fenomén hledání pravdy vydáním své knihy Tajemství. Toto dílo změnilo život mnoha lidem, pomohlo jim pochopit nevyužité síly, které mají. Po 14 letech se vrací s další, hlubší úrovní moudrosti v knize Největší tajemství, z níž si nyní můžete přečíst ukázku:

Toto velké tajemství leží přímo na očích nám všem, abychom ho viděli. Je nám blíž než náš vlastní dech, a přesto jsme ho přehlíželi! Dávné tradice věděly, že pokud chcete ukrýt tajemství, měli byste ho vystavit všem na odiv – tam, kde nikoho nenapadne ho hledat. A přesně tam leží Největší tajemství. S každým krokem, který prostřednictvím této knihy učiníte, budete šťastnější a váš život bude lehčí. A toto štěstí a lehkost se budou nekonečně zvyšovat. Nebude vás už mořit žádný strach a nejistota z budoucnosti. Každá úzkost a stres z každodenních starostí nebo světových událostí se rozplyne. Můžete se zbavit každého trápení, které třeba právě teď prožíváte. A také se ho zbavíte.

Následující stránky nepochybně obsahují některá velká odhalení, ale zároveň nabízejí mnoho jednoduchých praktik, jak ihned tato odhalení uvést do praxe. Samotné zmíněné praktiky mají cenu své váhy ve zlatě. Vím to. Jsem živoucím důkazem toho, jak dobře fungují.

Kniha Tajemství vám ukázala, jak můžete dosáhnout čehokoli, čím chcete být, co chcete dělat nebo mít. Nic se nezměnilo – je to stále stejná pravda dnes, stejně jako vždycky byla. Tato kniha odhaluje největší objev, jaký může lidská bytost učinit, a ukazuje vám cestu ven z negativity, problémů a všeho, co nechcete, do života trvalého štěstí a blaženosti.

Lepší to zkrátka ani být nemůže. S největší radostí vás vítám u Největšího tajemství.

Existuje jen jeden způsob, jak žít blažený život s trvalým štěstím, a to je poznat svou pravou podstatu. Existuje jen jeden způsob v životě poznamenaném problémy, negativismem a sváry, a to poznat pravdu o tom, kým doopravdy jste.

„Vaše pravé já je nekonečně velké a nádherné, celistvé, dokonalé a v naprostém míru. A vy před touto skutečností zavíráte oči, protože se domníváte, že jste jen omezené ego. Shoďte klapky z očí, odhoďte ego a buďte navždy v dokonalém klidu a radosti. Jakmile najdete sami sebe, budete mít všechno.“
– Lester Levenson, Happiness Is Free, díly 1–5

„Život není o řešení spousty malých problémů, protože ty nikdy nekončí. Život nám ukazuje zásadní věc, která bývá přehlížena – naše pravé a neměnné Já. Lidstvo jako celek žije převážně v pomýlené představě, že jsme v zásadě osobou s tělem, a nikoli naším pravým Já.“
– Mooji

„V ‚příběhu‘ našeho života může být tragédie, ale pravdou je, že nám se žádná tragédie neděje. Koneckonců tento příběh je tu jen proto, aby nás to naučil rozlišovat. Ve chvíli, kdy se z něj poučíme, se dokonce i tento příběh změní, aby se projevil jako krása, láska a inteligence. Nenechte se připoutat k představě, že trápení je nevyhnutelné. Dokud k této představě budete připoutáni, bude tu i trápení.“
– Francis Lucille

„V biblickém podobenství je muž, který se ztotožňuje s tělem/myslí, oním mužem, který si postavil dům na písku. Uvědomit si svou skutečnou podstatu znamená postavit si dům na skále.“
– David Bingham

Neexistuje žádné hledání, abyste našli pravdu, protože jí už jste. Jak byste mohli hledat sami sebe? Problém je jen v tom, že většina z nás se neustále dívá jinam, stranou od svého pravého já, místo aby se podívala, kým doopravdy jsme.

Vydejte se hledat pravdu s Největším tajemstvím, novou knihou Rhondy Byrne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *