Novo blog

Stanislav Servus (Luxor Novodvorská Praha): Dávám přednost oddechovějším žánrům

Knihkupectví Luxor v Novodvorská Plaza v Praze rozhodně nemůžete minout, pokud vejdete do obchodního centra bočním vchodem. Vládne tu pan vedoucí Stanislav Servus, který si našel chvilku, aby nám v rozhovoru představil nejen sebe, ale také svoje knihkupectví.

Stando, jak dlouho pracujete v Luxoru?
V Luxoru pracuji od roku 2005, pamatuju si ho ještě jako Neoluxor ? A než jsem přišel na naši pobočku v OC Novo Plaza, vystřídal jsem hned několik dalších poboček.

Začal jste tedy jako řadový knihkupec a pak postupoval? Jaká byla vaše cesta Luxorem?
Ano, má cesta Luxorem vedla od prodavače přes vedoucího směny, až na pozici vedoucího prodejny. Při této cestě jsem působil na čtyřech pobočkách, v Luxoru na Smíchově, Chodově, v Palladiu, pak znovu na Chodově a nyní na Novodvorské.

Proč jste rozhodl pracovat v knihách?
Rozhodnutí vlastně padlo již při výběru střední školy. Knihy jsem měl rád, hodně jsem četl, řekl jsem si, proč nejít na knihkupeckou školu. A už jsem u toho zůstal.

Novo blog 2

Stanislav Servus s částí svého týmu

Co rád čtete, co byste nám doporučil?
Přiznám se, že moc nečtu populárně naučné nebo odborné knihy, ale nevyhýbám se jim. Dávám však přednost oddechovějším žánrům, jako jsou detektivky, fantasy či sci-fi. Z české sci-fi mě nadchla série Algor od Jana Hlávky a Jany Vybíralové. A velmi dobré jsou detektivky Angely Marsonsové, dlouho jsem kolem nich kroužil, až jsem zjistil, že nebyl důvod otálet ?

Proč by se čtenáři rozhodně měli v Luxoru na Novodvorské zastavit?
Mimo velkého výběru knižních titulů můžeme nabídnout množství deskových her a také nově rozšířené oddělení papírnictví. Se vším čtenářům poradí ochotný personál, v příjemném prostředí naší vzdušné a nedávno renovované prodejny.

Co dalšího vás ve volném čase baví?
Rád lenoším, ale zajedu si také na nějaký ten výlet do přírody. Rád si zahraji deskové hry.

Děkuji za rozhovor a všem vřele doporučuji, aby si k vám zaskočili nakoupit.

Helena Herynková

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *