Muffin a čaj blog

Podobnou knihu jsem ještě nečetl! Herci lákají na audioknihu Muffin a čaj

Young adult bestseller Muffin a čaj dostal v minulém měsíci audioknižní podobu. Hlasy hlavním hrdinům propůjčili Jiří Suchý z Tábora a Jiří Köhler.

Muffin a čaj je mezi fanoušky young adult žánru fenomén. Znali jste tuto knihu ještě před načtením její audio verze?
Jiří S.:
Knihu jsem neznal, jen jsem o ní něco zaslechl.  Je možné, že se objevovala na nějakých malých bannerech v knihkupectví.
Jiří K.: Pro mě platí úplně to samé. Autora jsem neznal.

Kniha se věnuje LGBT tematice, četli jste podobné knihy? Je vám toto téma blízké?
Jiří S.: O téma se zajímám z důvodu lidských práv a svobod, ale ne z hlediska toho, že bych tuto tématiku vyhledával záměrně v knize.
Jiří K.: Podobnou knihu jsem nečetl. Nemohu říct, že by to pro mě bylo blízké téma, ale zajímá mě, protože mám pár přátel z LGBT komunity.

Jak na vás působily postavy Daniela a Kita? Jsou vám sympatické?
Jiří S.: Určitě jsou. Kit ze sebe doluje pozitivní energii, se kterou se snaží Danielovi pomoci. U Daniela člověk od začátku chápe, že je tam něco špatně, že to je maska, se kterou chodí po škole a se kterou od sebe odráží okolní svět.
Jiří K.: Kit mi byl sympatický, z ústřední dvojice více iniciativní. Daniel vše řeší jinak. Až poté co najde v Kitovi svou spřízněnou duši, tak se mu otevře.

S čím si budete načítání audioknihy nejvíce spojovat?
Jiří S.: Na natáčení budu vzpomínat proto, že jsem se po dlouhé době potkal při práci s vynikajícím režisérem a také budu vzpomínat na nezapomenutelnou atmosféru knihy.
Jiří K.: No, to je těžké. Nejspíše s nějakým rozněžněním, je hezké, když čtete o tom, jak se dva lidé mají rádi, i přesto, že na ně ostatní lidé koukají jinak.

Máte v plánu si přečíst pokračování knihy s názvem Koláčky a spiklenci?
Jiří S.: Určitě. Nejspíš si ho nepřečtu v papírové verzi, ale koupím si další audioknihu. Až ji natočíme.
Jiří K.: Asi ano, jestli je to zase o Danielovi a Kitovi, tak určitě.

Muffin a čaj blog HP

Jiří Suchý z Tábora je herec, narodil se v Táboře. Na DAMU se dostal ze třetího ročníku gymnázia, čímž si způsobil, že následující rok studoval dvě školy zároveň. Jeho hereckými pedagogy byla Miroslava Pleštilová, Michal Pavlata a Jaroslava Adamová. S Milanem Šotkem a Igorem Orozovičem spoluzaložil autorský Cabaret Calembour.

Jiří Köhler je herec a dabér, jehož hlas a jméno vám rozhodně není neznámé a slyšeli jste ho v mnoha filmech i seriálech. Dabingu se totiž věnuje už od 6 let.


Mohlo by Vás zajímat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *