a54f4063

Láska, zvraty a napětí, to je nová romance pro mladé

Wren Caswellová je ve třetím ročníku střední školy. Je chytrá, ovšem průměrná. Tento fakt ji trápí víc než její spolužáky, které už ví, co po střední škole chtějí dělat. Tím si ale Wren jístá vůbec není. Chce jít na vysokou školu nebo se naopak angažovat v jejich rodinném podniku Camelot a vést jej? Do toho se začínají objevovat problémy, které se jí sice přímo netýkají, ale zaměstnávají její mysl. A pak je tu on. Zamotal jí hlavu, ale Wren neví, co vlastně chce…

Greyson Barret byl úspěšným lacrosovým hráčem i studentem prestižní střední školy, než ho pro porušení školního řádu vyhodili. Musel přejít do třetího ročníku střední školy, která nemá lacrosový tým a ve které rozhodně nebude tak úspěšný. Zavírá si tím pomyslná vrátka na spousty vysokých škol, kam by díky lacrosu získal stipendium. Jeho rodinné poměry nejsou nejlepší a on nemá šanci je zlepšit. A k tomu všemu má v hlavě Wren, která ho prostě oslnila.

Autorce se podařilo vykreslit zajímavé charaktery, které však nepůsobí jako typičtí teenageři. I když se nevyhnula očekávaným klišé, jedná se o příjemnou změnu, protože se hrdinové nechovají přílišně výrazně a nepatřičně. Postavy jsou stále autentické, ale bez zbytečného čeření vody a hormonálních bouří.

Dějová linie se netýká pouze svůdné young adult romance, která se postupně rozvíjí nenásilným a romantickým způsobem. Nejedná se o pohádkový tlak, ačkoliv byste ho v podobných titulech očekávali. Tento románek se zabývá spíše podstatnějšími tématy skutečné a živé romance.

Pro nenáročné čtenářky, které se chtějí nad románem zamýšlet a něco si z něj odnést, jsou nejdůležitější právě podstatná témata, která se v rámci žánru autorka rozhodla ztvárnit. Puberta sama není jednoduchá, obzvláště když máte obavu o vlastní budoucnost či se snažíte poučit z vlastních problému a žít podle toho, co je podle vás správné. Je toho mnohem víc, ale to už si budete muset přečíst samy.

Anotace toho moc neprozrazuje, ale slibně vás stahuje k minulosti obou hrdinů. Můžete očekávat zajímavé až šokující zvraty, které rozhodně vytvoří napínavou atmosféru a dynamičtější závěr, ve kterém se začne řešit to nejpodstatnější. Jak dopadne tento ohromný a tajemný test lásky?

Román Podzim, na který nezapomenu potěší romantické čtenářky young adult, mající v oblibě akční a napínavou zápletku, ale i pár hodnotnějších námětů v nenáročné četbě.

Recenzentka: Ivona Salvová-Šabíková

Hodnocení:

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *