Každý jsme tak trochu blázen

Tatínek je alkoholik, maminka v sanatoriu pro duševně choré. Sára to rozhodně nemá jednoduché. Navíc ji čekají prázdniny a ona je rozhodně nechce strávit jako každé léto u dědy a babičky! Sára má však tentokrát štěstí – zůstane s tátou doma a denně navštěvuje sousedku Charlotte, která studuje na univerzitě. Přesto ji ale stále nedá spát, proč její maminka udělala to, co udělala a jestli i ona může být blázen, když si píše dva deníky a má imaginární avšak dobré přátelství s Kytkou…

​Dospívání jak má být. První láska, první řasenka a zcela nové pocity a touha odprosit se od dětství a být konečně dospělá. Toho všeho se se Sárou dočkáme, ale pokud čekáte normální románek pro dospívající holčičky, tak to teda ne. Sára je jiná. Možná je to díky její rodině, možná taky ne. Na svůj věk je dost vyzrálá, ale stále je vidět, že je to pouze jen dvanáctileté děvče, které má potřebu sdělit své myšlenky světu.

​Sářiny starosti s rodiči a problém, jestli taky náhodou není blázen, vymaňují tuto knihu z mantinelů obyčejného dívčího románu. A co když jsem blázen? se nemusí stydět vzít do ruky i dospělí. Můžete si totiž hezky zavzpomínat, jaké to bylo, když jste byli tak staří jako Sára. Každý máme totiž v životě to své něco a je jen na nás, jak se přes něj přeneseme. Sáře budete rozhodně držet všechny palce, aby se jí to úspěšně podařilo.

Hodnocení: 85 %

Autorka: Madeleine Fehrensová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *