Navrh bez nazvu 11 1

#dovokniha: 7 knih, které vás v mžiku přenesou na dovolenou

Víte, že až do konce června můžete s Luxorem a Invií soutěžit o dovolenou za 25 000 Kč a kupu knih k tomu? Sdílejte s námi své letní čtení a možná zájezd snů vyhrajete právě vy! Pravidla najdete v odkazu níže.

Než soutěž skončí a vyhlásíme výherce, máme pro vás několik tipů na skvělé knihy, které vás během pár stránek přenesou na dovolenou, aniž byste vytáhli paty ze svého města. Ponořte se do jejich kouzelné atmosféry a ukraťte si čekání na zasloužené prázdniny!

Jennifer Probst – Italské léto
Silné životní příběhy tří žen a slunná Itálie – to je Italské léto! Ženy tří generací se vypraví na velkolepou pouť po stopách rodinných předků. A zatímco každá řeší své vlastní problémy, během jejich cesty se vám ruiny starověkého Říma, kostelíky v Assisi i zvlněné kopce Toskánska budou zdát na dosah ruky.

Julie Caplin – Pláž v Chorvatsku
Pokud vás některý autor vezme na hotovou cestu kolem světa, je to Julie Caplin – zavítáte raději do Cukrárny v Paříži, Pekárny v Brooklynu nebo Hotýlku na Islandu? Stačí vybrat! Milá oddechová romance Pláž v Chorvatsku vás přizve na plavbu luxusní jachtou, kde právě přijala nabídku brigády sympatická výtvarnice Maddie. A jedním z hostů je i pohledný Nick…

Jean-Luc Bannalec – Bretaňská idyla

Moje detektivky jsou vlastně trochu i turistický průvodce po krásách a specialitách Bretaně. Takže se snažím, aby si čtenář, kromě napínavého případu, z knihy vždycky něco odnesl: zajímavosti o výrobě soli, recept na nejlepší ústřice na víně nebo třeba tip na zajímavý obraz.

– Jean-Luc Bannalec

To o svých knihách říká Jean-Luc Bannalec, autor série případů komisaře Dupina. Nečekejte potoky krve, naopak – těšit se můžete na bretaňské hory, pláže i útesy, ale i kulinářské pochutiny a hektolitry kávy. A výjimkou není ani nejnovější kniha Bretaňská idyla, která nás zavede k vyšetřování záhadného úmrtí majitele ovčího velkochovu.

Elena Armas – Láska po španělsku
Na dovolenou plnou španělského vína i temperamentu
můžete vyrazit s hrdinkou Catalinou, která zoufale potřebuje rande na svatbu své sestry. Budou tam totiž všichni, včetně jejího bývalého přítele i jeho snoubenky… Jediný, kdo je ochotný s ní přeletět Atlantik a předstírat, že je její americký přítel, je nesnesitelný kolega Aaron. A kam tahle hravá fake dating romance směřuje, to už asi tak trochu tušíte.

Paolo Cognetti – Osm hor
Moře, nebo hory? Pokud se jasně přikláníte k druhé možnosti, vypravte se do italských Alp na stránkách románu Osm hor. Hluboký příběh o síle mužského přátelství, komplikovaném vztahu otce se synem i tiché moci majestátních hor vás vtáhne svou kouzelnou atmosférou. A když dáte prostor své fantazii, za chvíli před sebou uvidíte dechberoucí výhledy a uslyšíte vítr lámající se o horské štíty.

Jan Hocek – Centrální stezka
Pro krásu, nad kterou se tají dech, není třeba mířit daleko za hranice – pokud víte, kam vyrazit, cestování po Česku exotiku hravě strčí do kapsy! Cestovatel a fotograf Jan Hocek vás se svou obrazovou publikací plnou působivých barevných snímků vezme na cestu mezi nejvýchodnějším a nejzápadnějším bodem naší země. Z pohodlí domova tak můžete ujít celou 1000 km dlouhou pouť a třeba se inspirovat tipy na krásná místa k navštívení.

Rudolf Havlík – Ostrov
Všichni víme, že se dovolená vždycky nevyvine tak úplně podle představ. I na takovou se můžete čtením snadno přenést, v tomto případě se ale místo zoufalství královsky pobavíte. Manželé Alice a Richard jsou na exotické dovolené. Po dvaceti letech manželství jim to trochu skřípe a k tomu všemu Richard Alici oznámí, že podal žádost o rozvod, protože si našel mladší ženu. Rozhodnou se okamžitě odjet, jejich letadlo ale havaruje a společně uvíznou na opuštěném ostrově…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *