20230802 Luxor 36

Zpátky do školy: Co by nemělo chybět ve školní výbavě?

Prázdniny se přehouply do druhé poloviny a jak jistě víte, ta pokaždé uteče jak voda. Nenechávejte přípravy na poslední chvíli a pořiďte svým školákům výbavu, se kterou se do lavic budou těšit hned o něco více.

V Luxoru máme pro školáky všechno – bez jakých školních pomůcek se neobejdou?

Aktovka nebo školní batoh

Batoh do školy nebo aktovka jsou ze školní výbavy největší investicí. Ta se však rozhodně vyplatí – kromě toho, že kvalitní kousek vydrží mnoho let, je uzpůsoben tak, aby jeho nošení neškodilo dětským zádům. Vybírejte takový, který má polstrované popruhy a vyztužená záda.

20230802 Luxor 32

Penál a psací potřeby

20230802 Luxor 33

Nechte děti vybrat takový, který je zaujme motivem – minimálně pro žáky 1. stupně by ale penál měl být také dostatečně organizovaný na to, aby se v něm váš žáček snadno vyznal. Pomůcky by proto měly jít zastrkat do jednotlivých gumiček. Starším a ostříleným studentům už potom stačí jen pouzdro na zip (neboli etue), kam hodí jen to nejdůležitější.

Když už jsme u psacích pomůcek – nezapomeňte na pero, tužky a pastelky (ideálně ty trojhranné pro lepší úchop). Máme i ty pro leváky.

Výtvarné potřeby

Na výtvarnou výchovu nejspíš nikdy nemůžete být připraveni na 100 % – když už si myslíte, že je výbava kompletní, je potřeba nasbírat podzimní listí, kaštany nebo roličky od toaletních papírů… Jako solidní základ ale poslouží nůžky, lepidlo, vodovky a tempery.

20230802 Luxor 30

Desky na sešity

20230802 Luxor 31

Než obdržíte seznam sešitů, které bude vaše ratolest na školní rok potřebovat, můžete zatím pořídit i desky na sešity. Tvrdý box ochrání výkresy i sešity před ohnutými rohy i zmačkáním. Nechte svého školáka vybrat ten nejlepší motiv!  

Lahev a box na svačinu

Svačina je základ dne! Aby přežila i v útrobách batohu, hodí se praktický svačinový box. Vybrat můžete třeba stylový box s motivem oblíbeného hrdiny, b.box s praktickými přihrádkami nebo třeba Lego box, který budou všichni spolužáci závidět. Nezapomeňte ani na lahev na pití, která pomůže dodržet pitný režim.

20230802 Luxor 35

Pytlík na tělocvik

Přihodit věci na tělocvik do batohu k učebnicím i svačině není ani praktické, ani hygienické. Pytlík, který se dá použít i na přezůvky, je k dostání ve stylových designech pro malé i velké kluky i holky. Viděli jste třeba ten s motivem Harryho Pottera?

20230802 Luxor 22 2

V Luxoru máme pro školáky všechno. I učebnice a spoustu skvělého čtení. Pojďte si vybrat online nebo v jedné z našich prodejen!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *