UKONČENO – SOUTĚŽ – Vyhrajte knihu Autistky: O ženách na spektru

Autistické ženy jsou ve společnosti téměř neviditelné – a když už je zahlédneme ve filmu nebo knihách, jejich zobrazení jen zřídka odpovídá skutečnosti. Vyhrajte knihu Autistky, která vám přiblíží uvažování i zkušenosti žen na spektru! Od nakladatelství Host pro vás máme tři výtisky této novinky, o které si můžete do 31. července zasoutěžit.

Co je třeba udělat pro šanci na výhru jednoho ze tří výtisků knihy Autistky od nakladatelství Host?

Do soutěže se zapojíte přes odkaz níže – stačí vyplnit vaše kontaktní údaje a správně odpovědět na soutěžní otázku. Tři účastníci vyhrají knihu Autistky: O ženách na spektru.

Soutěž končí v pondělí 31. července ve 23:59, výherce kontaktujeme e-mailem a jejich jména zveřejníme na blogu.

Odpověď na soutěžní otázku najdete na našem e-shopu.

9788027513840

O knize Autistky:
Autistické ženy jsou jako nepolapitelné stíny. Dospělá žena s vysokofunkčním autismem je pro nás prakticky neznámým fenoménem – pokud se objeví ve filmu či literatuře, pak pravděpodobně jako ženská verze mužského nerda se zájmem o počítačové hry, matematiku, Rubikovu kostku nebo vlakové jízdní řády. Švédská spisovatelka Clara Törnvallová, jíž byl autismus diagnostikován ve dvaačtyřiceti letech, zjistila, že její prožívání a chápání se od běžných představ o autismu velmi liší. Proto vykresluje jiný obraz. Ve svém osobním vyprávění mísí prvky literatury faktu s rozhovory s autistkami a zpochybňuje náš pohled na normalitu a odchylky od normálu. Zaměřuje se na skupinu žen, které byly ve společnosti dosud neviditelné.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *