Plzeň rozhovor blog

Věra Heidlerová (Luxor Plzeň): Můj největší koníček se mi stal prací

Knihkupectví Luxor najdete v Plzni v obchodním centru Plaza, rozhodně jej neminete cestou k foodcourtu. Nahlédli jsme trochu do zákulisí a vyzpovídali paní vedoucí, která zde vládne rukou spravedlivou již 10 let. Věra Heidlerová prožila dětství a část mládí v krásných Františkových Lázních, odkud se po založení rodiny odstěhovala do Hradce Králové. Tam začala její knihkupecká éra, která trvá dodnes.

Paní Věro, jak dlouho pracujete v Luxoru?
Na stejné pozici pracuji už více ne 22 let, ke společnosti Euromedia jsem nastoupila v březnu 1999, tehdy do knihkupectví Knižního klubu.

Nyní pracujete jako vedoucí pobočky Luxor Plaza Plzeň, ale určitě to tak nebylo od začátku… Jaká byla vaše cesta?
Když jsem po mateřské sháněla v Hradci Králové práci, dostala jsem šanci pracovat v první mimopražské prodejně Knižního klubu, která se právě v Hradci otevírala. Později přišlo s novou životní etapou stěhování do Plzně s možností vést zdejší novou prodejnu, kde jsem už deset let. A díky rekonstrukci a stěhování plzeňské pobočky jsem měla možnost vést vlastně dvě úplně nové prodejny.

Proč jste rozhodla pracovat v knihách?
Upřímně mohu říct, že můj největší koníček se mi stal prací.

Co ráda čtete, co byste nám doporučila?
Vkus na žánry se mi za život několikrát změnil, výběr knih se hodně odrážel v životních etapách. Čtu rozmanité žánry, poslední dobou mám nejraději cestopisy, knihy pro rozvoj a motivaci, ale také klasické detektivky. Když chci skutečně relaxovat, ráda sáhnu po romantice. A naposledy mě zaujala kniha Wima Hofa Ledový muž.

Plzeň rozhovor blog 1

Proč by se čtenáři rozhodně měli v Luxoru v Plzni zastavit?
Celý náš tým je přesvědčen, že široko daleko není tak příjemné, hezké a moderní knihkupectví, jako je Luxor. Tak snad si to myslí i naši zákazníci ? Zkušení a milí knihkupci zákazníkům profesionálně poradí a pomohou s výběrem knih. Pro naše čtenáře se snažíme mít vždy po ruce všechny novinky a rozmanitý sortiment.

Co dalšího vás ve volném čase baví?
Pokud je to možné, svůj volný čas trávím v přírodě, v lese, s batohem na zádech. Cestování je pro mě velikou vášní, možností poznávat jiné kultury a dobrodružstvím v jednom. Proto i do vzdálenějších destinací odlétám jen s batohem a vlastním plánem. Zážitky z těchto cest mě hodně obohacují.

Děkuji za rozhovor a všem čtenářům doporučuji, aby se do vaší krásné pobočky Luxor přišli či přijeli podívat.

Helena Herynková

Plzeň rozhovor blog 2

Věra Heidlerová s částí svého skvělého týmu