kotrba1

Jsem rád, že Luxor je vaší první volbou

Jak už dávno víte, letos uběhlo již osmnáct let od otevření Paláce knih Luxor na Václavském náměstí v Praze. Naší oslavou pro vás byla jeho rekonstrukce a zpřehlednění, o němž jsme vás také už informovali. Za proměnou však stál celý tým lidí i našich zaměstnanců, kteří si zaslouží uznání. Jak vše probíhalo, přiblíží obchodní manažer Luxoru, pan Jan Kotrba.

Jak dlouho proměna největšího knihkupectví v ČR probíhala a co bylo jejím hlavním cílem?
Celková proměna prodejny trvala měsíc a půl. Finální změnou prošel druhý suterén a část prvního patra. Zbylá část prodejny prošla proměnou v rozložení nábytku a tematik. Snažili jsme se dokonale přizpůsobit dnešní době a potřebám zákazníků.

Budova má čtyři poschodí, v nichž jsou knihy rozloženy tematicky. Co se změnilo a co zůstalo?
Změnou prošlo zhruba 80 procent prodejny. Většina tematik na prodejně dostala více místa pro lepší prezentaci směrem k zákazníkům. Prodejna má novou navigaci, aby zákazník našel s lehkostí své milované oddělení. Objednávky z e-shopu se nově vyzvedávají ve druhém suterénu.

kotrba2

Je něco, co je v tuto chvíli pro naše zákazníky zcela nové?
Nově se u nás zákazníci mohou těšit na největší výběr papírenského sortimentu a školních i kreativních potřeb. Rozšířili jsme nabídku dárkového sortimentu společně s dekoracemi Home and Deco, pro dospívající jsme připravili krásné oddělení s tematikou young adult a nemohu nezmínit skvělé oddělení cizojazyčné literatury.

Je rekonstrukce konečná, nebo se můžeme ještě do budoucna na něco těšit?
Na příští rok máme v plánu pokračovat s rekonstrukcí zbylé části prodejny, ale o dalších změnách se naši zákazníci včas dozví. Přece jen nám nějaké to malé tajemství musí zůstat, aby se zákazník měl na co těšit.

kotrba3

Co byste popřál „novému“ PKL?
Paláci knih bych popřál spousty spokojených zákazníků, aby vycházelo co nejvíce knih rozmanitých žánrů a aby byl Luxor pro zákazníky vždy první volbou. Rád bych poděkoval všem zaměstnancům společnosti Luxor, především těm, kteří se na přestavbě Paláce knih podíleli.

Děkujeme za rozhovor a doufáme, že Luxor je vždycky první volbou všech pravověrných knihomolů ?

Rozhovor vyšel v říjnovém vydání magazínu Page.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *