Smíchov blog

Ivan Mička (Luxor Nový Smíchov): Do Luxoru jsem se dostal přes inzerát

Knihkupectví Luxor najdete v obchodním centru Nový Smíchov ve druhém patře, hned vedle foodcourtu. Pobočka je výjimečná tím, že do ní můžete vstoupit hned dvěma vchody na rohu knihkupectví. Vládne zde pan vedoucí Ivan Mička, který byl sice malinko skoupý na slovo ?, ale i tak nám prozradil zajímavosti o sobě a svém Luxoru.

Ivane, jak dlouho pracujete v Luxoru? A jaká byla vaše cesta Luxorem?
V Luxoru pracuji od roku 2014. Nastupoval jsem na zaškolení na Palác knih Luxor v září 2014, pak jsem pracoval na prodejně Quadrio. Vedoucím Smíchova jsem od února 2018.

Proč jste rozhodl pracovat v knihách?
Vždycky jsem rád četl, a když jsem v roce 2014 narazil na inzerát Luxoru, řekl jsem si, že to musím zkusit. A už jsem u toho zůstal.

Co rád čtete, co byste nám doporučil?
Vždycky mě bavilo číst thrillery, detektivky, sci-fi a fantasy. Mám rád sérii špionážních thrillerů od Jamese Swallowa a těším se, až si přečtu čtvrtý díl (Stín), který nedávno vyšel. Ve fantasy mě nadchl Anthony Ryan a jeho trilogie Stín krkavce.

Proč by se čtenáři rozhodně měli v Luxoru na Smíchově zastavit?
Máme nově zrekonstruovanou prodejnu, která každému čtenáři určitě udělá radost. Široký výběr papírenského zboží, společenských her a doplňkového sortimentu k filmům a hrám (Funko Pop figurky, klíčenky, magnetky, hrací karty a další).

Co dalšího vás (mimo čtení ?) ve volném čase baví?
Mám rád filmy. Vždycky jsem rád chodil do kina, takže se těším, až budou zase otevřená.

Děkuji za rozhovor a určitě přijdu omrknout vaše nové oddělení papírnictví.

Helena Herynková

Sdílet