Igor Bareš blog 2

Igor Bareš: Nechám se rád překvapovat

Imaginární přítel, první horor z pera autora legendárního bestselleru Ten, kdo stojí v koutě. Svůj hlas audioknize propůjčil herec Igor Bareš, kterého jsme krátce vyzpovídali ještě před koncem nahrávání.

Měl jste knihu před začátkem nahrávání audioknihy přečtenou?
Já se přiznám, že nevím, jak to dopadne. Jen tak orientačně si projdu těch řekněme 50 – 60 stran, které jsem schopný najednou načíst. Je to můj systém. Když čtu audioknihu, tak se jako interpret nechám u mikrofonu rád překvapovat. V těchto knihách jde hlavně o děj, a pokud mě něco v daný moment v příběhu překvapí, tak si myslím, že to přes mikrofon jde slyšet. Kdybych věděl, jak bude dej pokračovat, tak bych musel emoci vyrábět, což je podle mě na škodu.

Vybíráte si knihy, které načtete?
Nevybírám, jsem v tomhle profesionální, a pokud nabídka přijde, tak ji velmi rád zrealizuji, protože tato disciplína mi dělá radost už jen tím, že bych jinak neměl čas si tu knihu půjčit a doma v klidu přečíst.

Aktuálně jste ve čtení zhruba 150 stran před koncem, jak vás kniha zatím baví?
Nejprve jsem měl strašnou obavu, když jsem dostal ten obrovský balík. Naplánovali jsme 16 frekvencí a já si říkal, že tolik nepotřebuju a stačí mi třeba 10. Jenže vzápětí jsem pochopil, že těch 16 je třeba a že v tomto případě to tak rychle nepůjde, protože je potřeba najít strukturu a zvýraznit vše, aby se posluchač neztratil.

Igor Bareš blog

Když si můžete vybrat ve svém volném čase, co budete číst, po jaké knize nejčastěji sáhnete?
Čím jsem starší, tím víc se vracím k věcem, které už mám přečtené. Častěji chodím do antikvariátu a vzpomínám na tituly, které mě jako malého zajímaly a bavily. Mám rád ruskou a českou klasiku.

Rozhovor vyšel v magazínu Page 2020 12/01 (a pochází z doby před dokončením audioknihy)

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *