holky z bondy blog

Holky z Bolky (Luxor Mladá Boleslav): Vždy pro vás mají v rukávu knihu

Knihkupectví Luxor najdete v Mladé Boleslavi v nákupním centru Bondy. S výběrem knih vám tam spolehlivě poradí a pomohou dámy z týmu, kterému něžně přezdíváme Holky z Bolky ? Dámy se rozhodly představit svoje knihkupectví tím, že vám rovnou doporučí něco pěkného ke čtení.

Jodi Taylor: Jedna zatracená pohroma za druhou
Podle názvu knihy jsem očekávala lehké, oddechové a zábavné čtení. A přesně to jsem dostala! Jako bonus vtip, parádní akci, trochu romantiky a spoustu šoků a překvapení. Bavila jsem se od začátku do konce. Postavy byly tak reálně a živě vykreslené, až se mi příběh odvíjel před očima jako film. Jen sama obálka podle mě knize docela škodí. Stejně tak mi chybí označení celé série, jako je to v zahraničním vydání. No a nenechte se mýlit! U Svaté Marie se nezabývají cestováním v čase, oni přece jen a pouze „zkoumají významné historické události v příslušné době“ ?
Kateřina

holky z bondy blog 4

Sarah J. Maasová: Dvůr křídel a zmaru
Konec s velkým ká! Dokonalé zakončení dokonalé série! Akce, láska, intriky i nečekané dějové zvraty. Příběh téměř žijete spolu s vašimi hrdiny a samotnou bitvu jako byste vnímali z prvních řad. Sarah J. Maasová stále více dokazuje svoje kvality ?
Dominika

Joe Abercrombie: Půl krále
Příběh, který jde dál a dál. Příběh, který vás svým koncem nenuceně překvapí. Někdo možná řekne „hubenější Hra o trůny“. A ano, pár podobností tam je, ale u fantasy to občas ani jinak nejde. Nehledejte v tom vědu, za mě velmi pěkný příběh a těším se na další díl!
Dominika

Christopher Paolini: Eragon
Moje srdcovka. Knihu jsem četla již několikrát, ale pokaždé se k ní ráda vracím a pokaždé tam najdu něco, co mě překvapí. Kniha je krásně napsaná, postavy i děj dokonale propracovaný, nechybí zvraty a tajemství a ani smrt a láska. Hlavní hrdina s dalšími díly postupně dospívá a čtenář s ním. Děj je originální, jen vás nesmí zastrašit počet stran. První díl jako začátek všeho už jasně ukazuje kvalitu celé série.
Dominika

Casey McQuistonová: Červená, bílá a královsky modrá
V této knize se objevují snad všechna klišé, která existují. Skoro všechno už „to někdo někde napsal“…ale…rozhodně to nenapsal takhle! ? Líbil se mi nejen nápad a styl, ale i náhled do americké politiky a života mediálně sledovaných osobností.
Kateřina

holky z bondy blog 3

Lucinda Berry: Andílek
Už když jsem četla Dětské zoubky, tak mi běhal mráz po zádech, ale tohle byla síla. První polovina knihy byla maličko váhavá, až druhá polovina se pořádně rozjela. Přečtu hodně. Vraždy, masakry, ale tohle bylo asi moc už i na mě. Jedno jediné roztomilé dítě dokáže rozložit celou rodinu.
Alžběta

Evžen Boček: Poslední aristokratka
Oddechové čtení s českým humorem. Kniha se moc dobře a velice rychle a čtenář se směje od začátku až do konce. Nejde nic než doporučit.
Dominika

holky z bondy blog 2

A k tomu přidáváme rozhovor s paní vedoucí Dominikou Kyselovou. Zároveň vám k tomu prozradíme šťastnou událost, že od srpna 2021 už bude nosit nové příjmení ?

Jak dlouho pracujete v Luxoru? A jaká byla vaše cesta Luxorem?
V Luxoru pracuji od července 2018. Nastoupila jsem po nabídnutí práce od mé kamarádky, která tehdy prodejnu v Mladé Boleslavi vedla. Od ledna 2019 jsem se stala zástupce vedoucí prodejny a od dubna 2020 jsem prodejnu převzala jako vedoucí.

Proč jste rozhodla pracovat v knihách?
Jsem knihomol. Pracovat s knihami byl jeden z mých snů ? Vždy jsem chtěla práci, která bude zároveň mým koníčkem, a to se mi splnilo. Ráda také dělám s lidmi, poradit jim dobrou knihu a říct svůj názor je dobrý pocit.

Co ráda čtete, co byste nám doporučila?
V poslední době je na čtení času málo, ale rozhodně jsou mým odvětvím fantasy, young adult a knihy o zvířatech. Mám ráda, když můžu utéct z běžného života do jiného, kde je možné být kdekoliv, kýmkoliv. Knihy autorky Sarah J. Maas Vás určitě nezklamou, stejně jako příběh chlapce Eragona nebo cesta Půl krále. Velmi jsem si také oblíbila audioknihy. Ve chvíli, kdy pracuji, vařím apod. je to úžasný společník ?

Proč by se čtenáři rozhodně měli v Luxoru v Mladé Boleslavi zastavit?
Naší prioritou je mít zde příjemné a milé prostředí, aby se k nám zákazník rád vracel. S kolegyněmi a kolegy rádi uvítáme jakéhokoliv čtenáře i nečtenáře. V rozsáhlém výběru knih ochotně poradíme s požadovanými tituly, novinkami i dárkem pro jejich blízké. Fanoušci filmů a her si zde také přijdou na své (Funko Pop figurky, klíčenky, hrníčky, zápisníky a tomu podobné). O společenské hry tu také není nouze.

Co dalšího vás ve volném čase baví?
Ve chvílích volna se starám o kobylku Romu, které je už 27 let. Ráda také jezdím na výlety nebo relaxuji u omalovánek pro dospělé, kde popouštím uzdu fantazii.

Srdečně doporučujeme, abyste se v knihkupectví Luxor v Bondy Mladá Boleslav rozhodně zastavili, pokud toužíte po skvělém čtení, příjemnému prostředí a odborné radě. Dominika Kyselová, Kateřina Kyselová a Alžběta Janů i jejich další kolegové se na vás již nyní těší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *