Když jsme ještě věřily blog

Rozpleťte zamotanou rodinnou historii

Dvě sestry, kamarád, co byl možná tak trochu bratr, hora lží a hledání hluboko ukryté pravdy. Ponořte se do oceánu románu Když jsme ještě věřily na mořské víly.

Kit a Josie byly sestry a nejlepší kamarádky. Vzájemně se chránily, sdílely své nejniternější sny a tajemství. Užívali si života s milujícími rodiči, surfovaly na blyštivých kalifornských plážích a před sebou měly zářivou budoucnost. Pak se vše změnilo v den, kdy Josie zemřela při teroristickém útoku, a Kit zůstala sama.

Nyní Kit žije se svou kočkou, pracuje v nemocnici a domů chodí pozdě v noci. Jedné takové noci však ve zprávách zahlédne svou sestru – živou a zdravou. Neodolá a vydá se po její stopě do dalekého Aucklandu. Je skutečně možné, že Josie nezahynula? A co se tedy stalo, a proč se od své sestry odstřihla? To již prozradí napínavý román Když jsme ještě věřily na mořské víly.

Autorka Barbara O’Nealová napsala velmi chytrý příběh, tak zamotaný, že se vám jej nebude chtít odložit, dokud nerozpletete poslední vlákna podivné rodinné historie. Vše, co se na začátku zdálo jasné, se postupně hlouběji a hlouběji propadá do kalifornského písku, aby se to nakonec objevilo na Novém Zélandu. Čím více se do příběhu noříte, tím méně pohlednicově a idylicky se soužití obou sester i jejich rodiny jeví. Paměť je totiž zrádná a ráda si s námi hraje, takže která ze sester mluví pravdu, a jak skutečně vypadalo jejich dětství, se čtenáři dozvědí ze vzpomínek Kit i Josie, jimiž je děj zhusta protkán.

Co na začátku vypadá jako jednoduchý román o dvou sestrách, postupně vykrystalizuje v napínavé pátrání nejen ve vodách rodinné historie. Máte-li rádi příběhy z pera Liv Constantine či B. A. Paris, tak je kniha Když jsme ještě věřily na mořské víly tím pravým čtením pro vás.

Helena Herynková