Pomoc přicházející z přírody

V oblasti vztahů se určitě neobejme bez krále všech kamenů určených pro lásku – růženínu. V knize však najdeme dalších 99 kamenů, které můžeme využít v různých oblastech. Třeba pro upevnění vztahu, nebo pro zmírnění bolesti po rozchodu.

Kameny pro zdraví a pohodu se zaměřují na krystaly pomáhající vést zdravější život. Dočtete se zde, jakou léčivou mocí kameny disponují a kdy nám mohou prospět. V léčitelství se kameny používají ke zmírnění příznaků různých úrazů, chorob a alergií.

Kromě stovky krystalů je v každé knize také podrobný návod, jak s kameny přesně pracovat a jak se o ně starat. Dále jsou v nich tipy, jak je zakomponovat do života. Kameny můžete například nosit u sebe jako talisman, výborné je jejich využití do šperků, ve kterých vypadají dobře. Často je můžete využít jako ochranné prvky do oltářů nebo při nejrůznějších rituálech. Některé kameny se mohou také nechávat přes noc ve sklenici s vodou, ta následně přebírá léčivé účinky a pije se.

Na těchto dvou knihách oceníte velké barevné fotografie na kvalitním papíře, praktický formát, líbivé zpracování a podrobné popisy kamenů. Nejednu novodobou čarodějku pak zaujme věštění s kameny.

Knihy jsou pro alternativně, spirituálně a přírodně založené lidi, kteří se o danou problematiku zajímají. Kameny byly důležitou součástí bytí už v antice, kdy lidé uctívali ametyst (zbavoval závislostí, zejména na alkoholu atd.) nebo ve středověku, kdy některé krystaly spojovali s křesťanským náboženstvím. V dnešní době lidé znovu objevují vědění, které se postupem věků ztratilo za moderní vědou a technickým pokrokem. To je částečně znovu nalezeno a obsaženo v těchto knihách. Osobně v sílu a energii kamenů věřím, ale i kdyby to byl jen placebo efekt, tak jsou kameny minimálně krásný koníček, kterým můžete ozdobit sebe nebo svůj domov.

Obě knihy napsala Cassandra Easonová, mezinárodně proslulá odbornice na kameny a léčení.

Hodnocení: 90 %

Autorka: Zuzana Šumlanská

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *