Kosti v srdci

Nová Colleen Hooverová. Tu musíte mít!

Kosti v srdci je nejnovější román americké autorky Colleen Hooverové, která má mimo jiné na kontě i titul Námi to končí nebo Bez naděje. Je známá především pro romantiku, ale nezalekne se ani psychothrillerů.

Kniha Kosti v srdci sleduje mladou Beyah, která se nemůže dočkat, až začne novou budoucnost někde jinde. Bohužel člověk míní, život mění. Kvůli nečekané smrti se musí přestěhovat za otcem do Texasu. Když člověka sotva znáte, ale víte, že k němu musíte… jak byste se cítili? Já osobně nic moc. Beyah určitě neplánovala, že potká Samsona a už vůbec v plánu nebylo, že ji bude přitahovat. Co s tím?

Podle mého názoru je toto klasická Colleen – romantika, ale s nějakým háčkem. Často to bývá nemoc, špatná minulost nebo smrt. Líbí se mi, že kniha je sice oddechovka, ale zároveň je v ní něco odlišného. Není to jen tak ledajaká tuctová romantika typu – potkali se, zamilovali se, vzali se a mají dvě děti, psa a bílý plaňkový plot. Jsou tam překážky, ale trochu jiné. Pokud jste něco od Colleen četli, pak víte. Po této knize sáhnete, protože je prostě skvělá, stejně jako její autorka.

Skvěle se čte, stránky ubíhají mílovým tempem. Ani nemrknete a jste v polovině knihy. Já ji přečetla prakticky za jeden den. Hned jak přišla, tak jsem si k ní sedla a zabrala se do čtení. Tak to ale u dobrých příběhů bývá. Není nouze o zvraty, překvapení, ale i lásku a šťastné momenty. Velmi se mi líbí proměna Beyi za dobu, co bydlí u otce v Texasu. Z holky poznamenané smrtí se stává někdo úplně jiný. Však uvidíte sami. Obálka je nádherná a při čtení pochopíte, proč se kniha jmenuje tak, jak se jmenuje.

Suma sumárum, tuto knihu si musíte přečíst. A jestli jste od Colleen Hooverové ještě nic nečetli, o to víc vám ji doporučuji.

Autorkou recenze je Klára Parmová.