bestsellery 2

7 květnových knih, do kterých se zamilujete!

Květen je měsícem lásky – a samozřejmě taky lásky ke knihám! Proto jsme vybrali 7 knižních novinek, do kterých se zamilujete. Doporučujeme číst pod rozkvetlou třešní!

Nepříliš šťastná rodinaNEPŘÍLIŠ ŠŤASTNÁ RODINA

Nejočekávanější thriller roku! Každá kniha Shari Lapeny je prostě jízda a my už se nemůžeme dočkat téhle novinky! Když je totiž zavražděn bohatý manželský pár, vyjde najevo, že motiv k vraždě měla spousta lidí – dokonce i jejich děti! Tušíme, že tohle bude skvělé, knihu doporučuje i Paula Hawkins!

Sophiina nadějeSOPHIINA NADĚJE

Ačkoliv jsou jazzová 20. léta v plném proudu, Sophia si je ani trochu neužívá. Coby neprovdanou matku ji zavrhne i vlastní rodina a jí nezbývá nic jiného než pokusit se postavit na vlastní nohy. A v Paříži se na ni usměje štěstí – slavná podnikatelka Helena Rubinsteinová Sophii nabídne, aby pracovala pro její impérium krásy!

TemnotaTEMNOTA

Za úspěchem severské krimi stojí jediná série – Milénium od Stiega Larssona a Davida Lagercrantze. A právě Lagercrantz nyní přichází se svým vlastním thrillerem Temnota. Fanoušci napínavých knih se mají na co těšit! V hlavní roli geniální profesor, který dokáže z každého dostat přesně to, co potřebuje, mladá policistka z drsné čtvrti, která nejde pro slovo daleko, a až podezřele jednoduchý případ…

Osudová létaČOKOLÁDOVNA: OSUDOVÁ LÉTA

Závěr sladké trilogie! Píše se rok 1936 a nad rodinnou továrnou na čokoládu se stahují mračna. Do Stuttgartu přijíždí pohledný americký podnikatel, který je zřejmě jediná naděje na záchranu rodinné čokoládovny. Jenže pak vyjde najevo temné rodinné tajemství…

Panda a dráčekPANDA A DRÁČEK

Pro čtenáře Malého prince nebo bestselleru Chlapec, krtek, liška a kůň je tady další nezapomenutelná kniha, kterou budete chtít ve vlastní knihovně! Kouzelný příběh medvídka a draka, kteří putují ročními obdobími, vám přinese klid a radost. Kniha je inspirována buddhistickou filozofií, která autorovi pomohla překonat nejtěžší období jeho života.

Říše travŘÍŠE TRAV

Tad Williams je žijící legenda žánru fantasy. Jeho knihy dokonce inspirovaly George R. R. Martina při práci na Hře o trůny! Teď se připravte na fantastický výlet do světa, kde proudí magie, kde žili draci a kde se teď probouzí pradávné zlo…

Království slepýchKRÁLOVSTVÍ SLEPÝCH

My knihy s inspektorem Gamachem prostě milujeme! Krásná kanadská příroda, popisy lahodných jídel a sem tam nějaká vražda navíc! Louise Pennyová stvořila Hercula Poirota pro 21. století a novinka Království slepých už je jeho čtrnáctý případ! A ačkoliv je samozřejmě lepší číst hezky postupně, příběhy jsou samostatné, takže klidně s chutí sáhněte třeba po téhle novince!