10 způsobů, jak využít nepotřebné knihy

Nedávno publikovaných Deset zajímavých knihoven zůstane zřejmě spíše v rovině “to chci”, především kvůli náročnosti a ceně, tento článek by mohl ovšem klidně skončit v rovině “to budu mít”. Nápady jsem našel na všemocném internetu a jako minule i teď jsem vybral ty, které se s trochou píle, snahy a důvtipu dají klidně a v rámci mezí nenáročně vyrobit doma (toho obrázku nahoře se nemusíte bát, takhle složité věci tu nenajdete). Musíte se jen, dámy, trochu snažit a manžela přemluvit. A nebo si najít jiného 🙂

1. Dekorace

Hned na začátek něco vyloženě jednoduchého. Není k tomu potřeba žádných extra dovedností. Listy knihy přehnete a slepíte do hromady. Toť vše. No a ještě to samozřejmě musíte zavěsit.

2. Čelo postele

Ani v tomto případě nejde o kdovíjak komplikovanou proceduru. Prostě vezmete vaše staré, škaredé a nudné dřevěné čelo a postupně je celé polepíte knižními vazbami. Čím barevnější, tím lepší. Pokud si netroufáte, třena vám pomůže tento podrobný manuál v angličtině: http://www.instructables.com/id/How-to-make-a-book-headboard/

3. Klasická knižní skrýš

Není nic jednoduššího než tato odvěká skrýš na peníze, šperky a vše ostatní, co je vám milé. Ano, asi se při tvorbě trochu zapatláte lepidlem, ale odměnou vám pak bude originální šperkovnice, pokladnička atd. Pokud si pořád netroufáte, detailní postup najdete zde

4. Váza

Naprosto stejný postup, jako když si děláte svoji tajnou knižní skrýš. Doporučujeme vyřezat prostředek více knih, následně je slepit a do prostoru uvnitř vložit menší květináč. Jednodušší už to být nemůže.

5. Lampa

Tentokrát nemusíte nic lepit. Stačí provrtat adekvátně vysoký stoh knih a „zasadit“ do něj lampu. 

6. Obraz mapující váš vztah

Single lidi nebojte, nemusíte to být nic se vztahem. Ve finále stačí najít, zakoupit potřebné, či využít nepotřebné mapy, vystřihnout místa, která jsou pro vás nějakým způsobem důležitá, doplnit krátkým heslem či popiskem a obrázek/dekoraci/stručné poděkování je na světě.

7. Stojan na kancelářské potřeby

Když budete chtít, určitě během pár chvil vymyslíte mnoho způsobů, jak s knihami naložit. Důležité je mít pouze nápad, knihy a především, jak je na obrázku vidět – lepidlo. Ke tvorbě stojánku bych ale doporučoval využít něco víc romantičtějšího než telefonní seznam.

8. Hodiny

Když se řekne hodiny, většina z nás si okamžitě vybaví tisíce malých součástí a kdyby měly jedny vytvořit, pravděpodobně je představa ozubených koleček odstraší. Jenže ve skutečnosti není nic snazšího, než zakoupit levný hodinový strojek (v obchodech už od 90 Kč), provrtat knihu a zavěsit, popřípadě domalovat číslice. 

9. Dokovací stanice

Příjemné spojení pěkného s užitečným a retro feelingu s moderním světem. Pěkně proměřit rozměry vašeho iPhonu, vyříznout díru, vyvést kabel vazbou ven a můžete začít nabíjet stylově.

10. Tapeta

Jednoduché ne? Na to snad ani návod psát nemusíme.

Autor: Jakub Šimáček

Zdroj: http://www.sublackwell.co.uk/

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *