Navrh bez nazvu 15 1

Komiksové novinky: Superhrdinové, zombie, první lásky i kurzy šití

V komiksové sekci našich prodejen i e-shopu se toho za poslední dobu urodilo opravdu hodně. A my pro vás vybrali čtyři kousky, které rozhodně stojí za pozornost. Polovina z nich jsou neskutečně oblíbené japonské mangy – ať už je to příběh kluka, na kterého najednou padne obrovská zodpovědnost, nebo milostný příběh ze světa šití kostýmů. Ale dojde i na superhrdiny!

LÁSKA VE STŘIHU COSPLAYE 1

Cosplay (čili výroba kostýmů ze světa komiksů, filmů, seriálů a počítačových her a jejich předvádění na akcích) je fenoménem, který pronikl i k nám. A díky tomuhle romantickému komiksu se můžete podívat i do jeho zákulisí!

Wakana Godžó je samotářský středoškolák s jasným životním cílem: stát se mistrem ve výrobě tradičních panenek Hina. Lidé jako Marin Kitagawa, třídní krasavice neustále obklopená širokým kruhem kamarádek, jsou pro Wakanu skoro jako bytosti z jiného světa. Díky náhodnému setkání se však jejich vzdálené světy nečekaně protnou. Jejich nový vzrušující život ve světě cosplaye právě začíná!

BOHOVÉ LŽOU

Manga, která vychází pouze v jednom svazku, přináší silný, dospělý a emoční příběh, ve kterém jsou mladí hrdinové nuceni převzít odpovědnost, které se dospělí vzdali, a sami se pokusit vytvořit fungující rodinu.

Nacuru Nanao je ve škole nový – a všechny holky ho ignorují. Jednoho dne však poodhalí tajemství, které skrývá jeho spolužačka Rio Suzumura. Večerní déšť, letní slavnosti a bílá kočka Tófu… to je léto před nástupem do šesté třídy. Tajné dobrodružství těch dvou začíná.

ZÁZRAK & PRUŽINA

cover image.1680007703
Zázrak & Pružina

Nová startovní čára pro Zázraka, prvního českého superhrdinu! Magickými schopnostmi nadaný student David Daneš a jeho mentor, nesmrtelný magistr Kelly, musejí po událostech završených v sérii Dechberoucí Zázrak znovu dát dohromady tým, který bude schopen postavit se další obrovské hrozbě.

V ulicích Prahy se totiž ztrácejí malé děti, a stopy vedou k obávanému obchodníkovi s lidskými orgány, řidiči mysteriózní černé sanitky. Avšak ze stínů hýbe dějem jiná krvelačná postava našich dějin. Na to už sami stačit nebudou – budou potřebovat i pomoc legendárního Péráka! Jo, a hlavně – pozor na draky!

Tento díl je prozatím k dostání pouze v kamenných prodejnách. Na e-shopu si můžete doplnit zásobu předchozích dílů série Dechberoucí zázrak.

KONEC LIDCTVA

Epická akčně-hororová jízda přináší v kompletní podobě zcela novou vizi nejtemnější hodiny ve vesmíru DC. Ale dávejte si pozor: hrůza je nakažlivá…

Šest set milionů lidí proměněných v nemyslící vrahy prahnoucí po smrti a ničení. Mezi Zemí a naprostým vyhubením lidstva už nyní stojí pouze Superman, Batman, Wonder Woman a ostatní členové Ligy spravedlnosti. Ale jak dlouho vydrží, než sami podlehnou nákaze? Zatímco jsou hrdinové i zločinci, bohové i monstra vyhlazováni, jedna otázka zůstává: Co se stane, až se ti nejmocnější hrdinové světa sami stanou ničícími monstry?

Tento článek vyšel v Magazínu LUXOR v květnu 2023.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *