DSC00201

Vražedně dobré čtení: Toto byly TOP detektivky a thrillery letošního léta

Léto je za námi, pojďme si ho ale ještě trochu vyhodnotit! Jen málokterý žánr (snad kromě romantiky, ale o té zas příště) se ke čtení na tropické pláži hodí víc než mrazivé napětí. Které thrillery a detektivky letos v létě u čtenářů vedly na plné čáře, a rozhodně by vám tedy neměly uniknout?

Tip: Všechny je teď pořídíte v akci 3+1 zdarma. Čím začnete?

Joy Fieldingová – HOSPODYNĚ

Novinka oblíbené autorky, díky které mrazí v zádech i při opalování u bazénu! Hlavní hrdinka, realitní makléřka Jodi, se snaží kloubit práci, rodinu a péči o nemocnou maminku a stárnoucího tatínka, proto pro své rodiče najme hospodyni. Je to ale správné rozhodnutí? Kdo je vlastně ta žena, která najednou nosí matčiny šperky? O co jí jde? A jak daleko je pro to ochotna zajít?

9788024288710

Angela Marsons – SPLETITÉ LŽI

9788024290744

Každý z případů svérázné inspektorky Kim Stoneové je naprosto strhujícím čtením – ani ten nejnovější není výjimkou, a tak Kim letos doprovodila na dovolenou spoustu čtenářů! Pohled na zavražděného muže vyrazí dech i otrlé inspektorce. Poté však zmizí jeho rodina a je nalezena další mrtvola. Tajemství nalezené stopy, která oba případy spojuje, je však přísně střeženo. Dokonce i některými z Kiminých kolegů…

Sam Holland – KOPÍRÁK

Někdo si zvedá adrenalin třeba lezením po horách, jinému na to stačí čtení pořádně děsivého thrilleru – právě proto bodoval Kopírák! Drsné krimi s poutavou barevnou ořízkou není nic pro slabé povahy, naopak si v něm to své najdou milovníci true crime. Pachatele hrůzných vražd, tzv. Kopíráka, totiž podle všeho inspirovali nechvalně proslulí sérioví vrazi – Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Edmund Kemper a další. Co když se ale vrah rozhodne své vzory ještě překonat?

9788024287430

Robin Cook – VIR

9788024289687

Když jde o mistra lékařských thrillerů Robina Cooka, nic jiného než první příčky žebříčku popularity jsme ani nečekali. Brianova žena na projevuje příznaky chřipky – potom však prodělá záchvat a upadne do kómatu. V nemocnici jí diagnostikují vysoce smrtelné virové onemocnění. Situace se ještě zkomplikuje, když Brian obdrží astronomický účet za pobyt v nemocnici, který mu pojišťovna odmítá proplatit kvůli pochybné smluvní kličce…

Anders de la Motte, Mans Nilsson – SMRT ČÍHÁ NA JARMARKU

Co vznikne, když spojí síly humorista s autorem severské krimi? Odlehčené detektivní čtení, které připomíná komorní případy z pera Agathy Christie! Vyšetřovatele vraždy v idylickém malém městečku překvapí, kolik zášti, starých křivd a neodhalených tajemství skrývá svět obchodu se starožitnostmi. Kdo by však byl kvůli nim ochoten sáhnout někomu na život? Humorná detektivka v létě zabodovala, my ji ale doporučujeme i jako hřejivé podzimní čtení.

9788024287942

Freida McFadden – POMOCNICE

„Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ty moje…“

9788024288727

Ne nadarmo sklízí tato mrazivá srpnová novinka samou chválu! Jestli hledáte knížku, od které se nebudete moci odtrhnout dlouho do noci, je Pomocnice ta správná volba. V temném a zvráceném psychologickém thrilleru nebudete vědět, komu věřit – hospodyni s pochybnou minulostí, nebo panovačné paní domu?

Agatha Christie – ZLOČINNÉ VÁŠNĚ

V žebříčku nejoblíbenějších detektivek nechyběla ani zlatá klasika, a to rovnou z pera královny krimi Agathy Christie! Kolekci povídek spojuje motiv lásky: cit, který může člověka vynést do závratných výšin… nebo ho srazit do nejtemnějších hlubin. Smrtící milostný trojúhelník, vražedná žárlivost, touha po pomstě za odmítnutí – příběhy, jejichž pozadí odkrývají mimo jiné Hercule Poirot či slečna Marplová, představují lásku jako vášeň, z níž se zrodil nejeden zločin.

9788024288574

Kolik z nejoblíbenějších detektivek tohoto léta nechybělo ani ve vašem kufru? Pokud vám mezi nimi přece jen některá unikla, využijte akce 3+1 kniha zdarma, kde najdete více než 4000 titulů – od detektivek přes romantiku až po dětské knížky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *