velikani 780x519 1

Dva britští velikáni, dvě otevřené zpovědi: Vychází Deníky Alana Rickmana a Náhradník prince Harryho

Na začátku května vychází dvě dlouho očekávané novinky, kterými potěšíme především milovníky silných životních příběhů a charismatických Britů. Zatímco autobiografie Náhradník, jejímž autorem je princ Harry, odhalí pravdu o tom, co se skrývá za zavřenými dveřmi britské královské rodiny, Deníky Alana Rickmana vás nechají nahlédnout do nejniternějších myšlenek fenomenálního herce, milovaného generacemi diváků. A vy si obě knihy už teď můžete zajistit v předprodeji!

Alan Rickman – Deníky
Charismatického herce Alana Rickmana zná snad každý – ať už jako přísného profesora Severuse Snapea z filmů o Harrym Potterovi, lstivého záporáka Hanse Grubera ze Smrtonosné pasti, nebo třeba spořádaného otce z vánoční klasiky Láska nebeská. Jen málokdo ale ví, kým je vlastně doopravdy. A právě to vám přiblíží jeho Deníky (v originále Madly, Deeply: The Alan Rickman Diaries).

Osobní deníky popisují neobyčejně i obyčejné věci, vypráví světsky, vtipně i s lehkou jízlivostí, přičemž zůstávají naprosto upřímné. Autor vás vezme do svého domova, na výlety s přáteli po celém světě, k přípravě divadelních her i a na natáčení filmů – a tak se s ním seznámíte nejen jako s hercem, ale také přítelem, cestovatelem, fanouškem, režisérem i obyčejným mužem. O tom, že jeho smrtí svět přišel o skutečně výjimečného člověka, vás přesvědčí i citlivá předmluva herečky Emmy Thompson a doslov autorovy manželky Rimy.

52a7f33b03a416840ce0bf937ceebc51
Alan Rickman a Emma Thompson

Už z ohlasů na anglický originál je jisté, že se jedná o skvělé čtení:

„Nádherný pohled do mysli talentovaného člověka, který se zajímá o tolik věcí a dokáže své myšlenky vyjádřit s humorem a nadhledem. Byl to pro mě naprosto pohlcující zážitek. Při čtení jeho nejintimnějších myšlenek jsem si uvědomil, jak významnou osobnost jsme ztratili.“

–recenze z webu Goodreads.com

Princ Harry – Náhradník
Už s prvním náhledem obálky knihy prince Harryho bylo jasné, že v monarchii nezůstane kámen na kameni. Provokativní označení „Náhradník“ (v originále Spare), odkazující na Harryho život ve stínu následníka trůnu Williama, byste od člena královské rodiny hrajícího podle pravidel slyšet neměli. Harry ho však bere za své a jasně tím dává najevo, že si nebude brát servítky.

Britská královská rodina si své soukromí pečlivě střeží – Harry se však nebojí odhalit pikantní detaily rodinných vztahů a přináší otevřenou zpověď o svém dětství, matce Dianě i seznámení s Meghan, ale také o všech strastech, které s sebou život v královské rodině přináší. Jeho očima tak nahlédnete na to, proč bylo nejlepším krokem takový život opustit.

Prince William and Prince Harrys Feud Is Putting Pressure on Palace Ahead of Coronation 1
Princové William a Harry

Podle recenzí originálního vydání v knize Harryho poznáme z úplně nové stránky:

Čím dál čtete, tím spíš knihu nemůžete odložit. Harry ukazuje světu, že se stává pánem svého příběhu a začíná ho vyprávět svými vlastními slovy. Působí jako člověk s nohama pevně na zemi, který přijímá své chyby a je pokorný do míry, jaká u příslušníků královské rodiny nebývá k vidění. Klidně bych s ním zašla na pivo.

–recenze z webu Goodreads.com

Zkraťte si čekání na novinky dalšími skvělými životopisy:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *