shutterstock 1779929957 maly

Jak na domácí džungli: 6 knižních tipů pro pěstitele pokojovek

Plná knihovna a zeleň všude, kam se podíváte. Tak si představujeme domov snů! Pokojové rostliny jsou pro někoho ozdobou interiéru, pro jiného zase sběratelskou vášní, nebo dokonce členy rodiny. Aby vaše domácí džungle prosperovala a vy se mohli radovat ze zdravých pokojovek a jejich nových lístků, je třeba rostlinám věnovat správnou péči. Komu se nelení, tomu se zelení – a s naším výběrem knih pro domácí pěstitele se vám doma rozhodně zelenit bude!

Kvítka v bytě
Donesli jste si domů novou rostlinu a chcete jí dopřát tu nejlepší péči, jen ještě tak úplně nevíte jak? Příručka Kvítka v bytě vám představí nejoblíbenější pokojové rostliny – ty nenáročné i náročnější, velké i malé, kvetoucí, převislé i sukulenty – a seznámí vás se základními principy jejich pěstování. Kvítko je živý organismus a v květináči je plně odkázáno pouze na vás, díky této přehledné knize se nově nabyté zodpovědnosti ale nemusíte ani trochu obávat!

Rostliny na tmavá místa
Pokud váš byt nepatří mezi ty věčně zalité sluncem, neznamená to, že se svého snu o domácí džungli musíte vzdát. Kniha Rostliny na tmavá místa vám představí nenáročné druhy pokojových rostlin, kterým se dobře žije i ve stínu, a naučí vás, jak si poradit se správnou zálivkou, škůdci a chorobami i sázením. Poradí i s tím, které rostliny nejsou jedovaté pro vaše domácí mazlíčky. Mimochodem, autorčina sbírka pokojovek čítá na tisíc kousků!

Taky mám svoji pokojovku
Péče o pokojové rostliny může být celoživotním koníčkem – tak proč s ní nezačít už v raném věku? Kniha Taky mám svoji pokojovku dětem (a koneckonců i dospělým) srozumitelně vysvětlí, co který druh potřebuje pro to, aby se mu u vás doma dařilo, a provede mladého čtenáře-pěstitele prvními krůčky světem domácí zeleně.

Urban Jungle
Jak vnést do bytu krásu, jedinečnost, kreativitu, a někdy dokonce i dotek umění? Přece rostlinami!
Publikace Urban Jungle obsahuje profily těch nejoblíbenějších pokojovek i základní návody na jejich péči, hlavně ale nabízí spoustu tipů a nápadů na to, jak pokojové rostliny zařadit do interiéru – ať už mají být jeho dominantou, nebo ho stylově doplnit.

Kaktusy a sukulenty v praxi
Kaktusy a sukulenty se staly neodmyslitelnou součástí domácností 21. století – najdeme je na parapetech téměř každého domu, bytu nebo kanceláře. Téměř každý druh se může pyšnit nějakou neobvyklou vlastností nebo rysem – ať už se jedná o barvu, dužnaté listy, zvláštní tvary, hrozivé otrnění, nebo okouzlující květy. Naučte se je pěstovat tak, aby jim u vás bylo dobře!

Zdravé orchideje
Těm, kteří naopak své rostlinky rádi zahrnují spoustou péče (a milují teplo v bytě), budou nosit radost elegantní orchideje! Ty po většinu roku překrásně kvetou, vyžadují ale specifické podmínky – teplotu mezi 22–27 °C a vysokou vzdušnou vlhkost. S obrazovým průvodce Zdravé orchideje se ale snadno popasujete s péčí, množením, přesazováním i škůdci, a váš domov rozzáří překrásné exotické květy.

shutterstock 1775834984
Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *