jujutsu kaisen crunchyroll@2000x1270 696x442 1

Nejprodávanější mangy roku 2022

Začátkem roku se v Japonsku obvykle vydává tabulka nejprodávanějších mang za minulý rok (pod záštitou stránky Oricon) a samozřejmě ani rok 2022 nebyl výjimkou. A pro české čtenáře přináší tenhle Top 10 velmi příjemné zjištění, že pět (zatím) z deseti nejúspěšnějších japonských komiksů vychází už i v češtině! Jaké to jsou a proč?

Snimek obrazovky 20230223 114738
Kompletní žebříček TOP 10 manga podle stránky Oricon

JUJUTSU KAISEN – PROKLETÉ VÁLKY
Júdži Itadori oplývá výjimečnou silou, jinak je to ale obyčejný středoškolák. Když je však jednoho dne prolomena pečeť prokletého artefaktu uloženého na školních pozemcích a budovu zaplaví příšery, musí sebrat odvahu a vypravit se mezi ně. V sázce jsou životy jeho přátel.

Proč je to hit? Má to sympatického hrdinu, emoce, vysoké sázky, hororovou atmosféru a pořádnou akci!

TOKYO REVENGERS
V této manze narazíte na lásku, cestování v čase a snahu napravit tragické události. Na gangy, gaunery s dobrým srdcem, osudové lásky, a ještě osudovější přátelství. Na násilí, zradu, hledání sama sebe… a především na silné emoce.

Proč je to hit? Přináší možnost napravit své staré chyby, romantickou zápletku i napínavý thriller, ve kterém víte, co se má stát, ale netušíte, jak k tomu dojde.

SPY × FAMILY
Aby se agent Soumrak dostal k nebezpečnému protivníkovi, musí si pořídit manželku a dítě… které pak ještě musí dostat na prestižní školu. Jenže Soumrak netuší, že žena, kterou náhodou získal, je nájemná vražedkyně… a dcera má telepatické schopnosti. Rodinné dobrodružství může začít!

Proč je to hit? Je to jak skvělá a hezky kreslená komediální manga, tak série přináší zábavnou akci i příběh o tom, jak se předstírané emoce mění ve skutečné.

MY HERO ACADEMIA – MOJE HRDINSKÁ AKADEMIE
Jaké to je žít ve světě, kde skoro všichni mají superschopnosti… a sám žádné nemít? Naštěstí to jde změnit. Stačí mít obrovské štěstí, odvahu a zasvětit celý svůj život dosažení vytouženého cíle. Pak se možná dostanete tam, kam toužíte: Na hrdinskou akademii!

Proč je to hit? Jsou to superhrdinové po japonsku čili s důrazem na růst sympatického hrdiny z absolutní nuly, i zajímavé vedlejší postavy se svými vlastními osudy a cíli.

CHAINSAW MAN
Chudý mladík Dendži pracuje spolu se svým démonický mazlíčkem Počitou jako lovec ďáblů, aby splatil dluh svých rodičů. Tedy alespoň do chvíle, než ho jeho zaměstnavatel bez váhání zradí a brutálně zavraždí. Jenže tím Denžiho příběh nekončí. Jeho démon v podobě motorové pily do něj vstoupí a spojí se s ním. Velké dobrodružství může začít!

Proč je to hit? Fascinující démoni, hrdina, který je opravdu totální outsider, bizarní (a ne vždycky důvěryhodní) parťáci, šílená akce… a motorové pily!

Článek vyšel v Magazínu LUXOR v únoru 2023.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *