Navrh bez nazvu 3 2

Komiksové novinky: Fantasy, humor, romantika i akce

Minulý měsíc byl na komiksy opravdu plodný – mezi novinkami si to své najde i ten nejzhýčkanější fajnšmekr. My vám vybrali několik nových (nejen manga) komiksů, které jsou jak pro mladé čtenáře (ideálně ty, co mají sourozence), tak pro ty, co chtějí trochu romantiky či cizokrajné magie… A také pro dospělejší fanoušky superhrdinů a jejich drsnějších verzí!

TVÁ DUBNOVÁ LEŽ 1
Strhující setkání dvou protikladných osobností, se zcela rozdílným přístupem nejen k životu, ale i k hudbě, přeroste v něco mnohem víc. A pokud někdo tvrdí, že hudbu nemůžete vidět, tak určitě nečetl tenhle romantický komiks. Kósei Arima je od útlého dětství uznávaným klavírním virtuosem, ale po smrti své matky ztratí schopnost hrát na klavír a uzavře se do monotónního světa, ve kterém není místo pro hudbu ani opravdovou radost. Jednoho dne se však setkává s pozoruhodnou houslistkou Kaori Mijazono – a najednou se mu do života vracejí barvy…

ZAKLÍNAČ: RÓNIN
Jak by vypadal Zaklínač, kdyby žil v Japonsku? To se dozvíte v originální barevné manze, jejíž příběhy čerpají z japonské mytologie… aniž by ovšem potlačovaly to, co dělá Zaklínače Zaklínačem. V novém světě, inspirovaném japonským historickým obdobím Edo, čelí Geralt obtížným morálním rozhodnutím a střetne se v boji s různými duchy zvanými jókai, démony zvanými oni a jinými tvory z japonských mýtů. Každé setkání je vodítkem v jeho zoufalém pátrání po tajemném přízraku sněžné ženy zvané juki onna. Ovšem hledání nebude vůbec snadné…

THOR A LOKI: TRABLE NA DRUHOU
Slavná autorka Mariko Tamakiová už napsala komediální parťáckou jízdu se Spider-Manem a Venomem… a teď v edici Můj první komiks přichází nové Trable na druhou. Zábavný a akční komiks, který ocení nejen ti, kteří mají sourozence. Loki a Thor jsou bratři, bohové a Odinovi synové – jenže spolu nevycházejí! Obzvláště proto, že Loki každou chvíli úskokem přiměje Thora k něčemu, co ho dostane do průšvihu. Jak by ale bůh hromu mohl říct ne Lokiho výzvám – například, aby se vplížil do Odinovy pokladnice?

SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL: DOSTAŇTE JOKERA!
Pod hlavičkou Black Label vychází dospělejší příběhy se slavnými hrdiny od těch nejpopulárnějších tvůrců. Tady přichází Brian Azzarello a Alex Maleev a společně servírují pochmurnou kriminálku, temnější než Batmanův plášť. Sebevražedný oddíl Amandy Wallerové má jasný úkol – poslat Jokera nadobro pod drn. Někdejší zázračný chlapec, Jason Todd, v čele týmu těch nejhorších padouchů na světě (včetně Harley Quinn, Firefl ye a Wild Doga), se touží pomstít zrůdě, která ho zabila. Jenže Joker je sice blázen, ale nebezpečně inteligentní blázen, takže se pravidla hry rychle změní. Zdá se, že Sebevražedný oddíl dostojí svému jménu.

Tento článek vyšel v Magazínu LUXOR v dubnu 2023.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *