Zabiják démonů - manga

Objevte svět japonských komiksů MANGA!

Chcete proniknout do světa japonských komiksů manga, ale nevíte, kudy do toho? Nezoufejte – rádi vám představíme ty nejdůležitější a nejúspěšnější série. O tom, že si je zamilovali čtenáři na celém světě, svědčí i to, že se jich prodaly desítky (a v některých případech i stovky!) milionů kusů.

9788074491337

Naruto je první, nejdelší a největší! Něco málo mangy česky vycházelo i předtím, ale teprve Narutovi se podařilo prolomit hráze. Veleúspěšná manga o smůlou pronásledovaném nindžovském tovaryšovi si získala srdce českých čtenářů a vydláždila cestu dalším sériím.

Zabiják démonů je často zmiňovaný jako nástupce Naruta, což ale není úplně spravedlivé ani k jedné z těchto sérií. Akční manga, ve které hraje prim dlouholetý souboj démonů a vybraných lovců, specializujících se na jejich likvidaci, proslula nádhernou kresbou, silným příběhem i zasazením do vizuálně atraktivní éry Taišó. Oproti Narutovi je navíc relativně krátká (čítá „pouhých“ 23 knih).

9788074499692

9788024292908

Smutná, romantická manga Chci sníst tvoji slinivku je tzv. „oneshot“ – uzavřený příběh v jediné knize. Bezejmenný hlavní hrdina najde zapomenutý deník své spolužačky. Z něj zjistí, že ačkoliv nic nedává najevo, trpí vážným a nevyléčitelným onemocněním slinivky, která má velmi špatnou prognózu. Protože je jediný z jejích vrstevníků, kdo o její nemoci ví, začíná se s ní pomalu sbližovat…

Naopak vtipná a odlehčená manga je Spy x Family. Špionážní komedie inspirovaná starými bondovkami, která se odehrává ve fiktivní evropské zemi (podezřele ovšem připomíná východní Německo 60. let) si vás získá retro estetikou, absurdním humorem a postavami, které jsou nejvtipnější, když o tom samy neví!

9788076790384

9788074498749

Pokud ovšem máte nervy jako špagáty a nic vás nerozhodí… zkuste si přečíst Berserk. Mimořádně temná fantasy manga začíná jako přímočará akce, ale brzy ukáže své silné stránky. Efektní krvavá akce v kulisách evropského středověku sice nikdy nezmizí, ale postupně ustupuje tragickému příběhu o zradě, pomstě a zármutku.

Svět japonského komiksu rozhodně stojí za hlubší prozkoumání – a teď konečně víte, kde začít. Přejeme příjemné čtení!

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *