Navrh bez nazvu 3

Puzzle pro dospělé: Které vybrat, aby vás skládání bavilo?

Hledáte pořádně návykovou zábavu pro chvíle, kdy se vám výjimečně do čtení moc nechce? Zkuste puzzle! Ty zdaleka nejsou výsadou dětí – právě naopak, hlava si u nich dokonale odpočine od starostí a povinností běžných dní. Jak vybrat ty pravé puzzle pro dospělé, jejichž skládání neskončí frustrací, ale vítězným úsměvem na tváři (a úspěšně dokončeným obrázkem na stole)? Inspirujte se našimi tipy!

Základem je správná obtížnost

Aby pro vás skládání bylo příjemný relax, vyberte náročnost, která vám opravdu sedne. Pro začátečníky je ideální volit puzzle o 500 dílcích a potom postupně navyšovat, jak vám trpělivost (a rozloha podložky či stolu) dovolí. Zlatou střední cestou je 1 000 nebo 1 500 dílků, pokročilí „skládači“ si můžou troufnout i na 2 000, 3 000 nebo 5 000 kousků.

plamenaci
Plameňáci, 500 dílků
motyli louka
Motýlí louka, 1 000 dílků

vychod slunce
Pohádkový východ slunce, 3 000 dílků

Počet dílků není všechno

O náročnosti ale nerozhoduje jen velikost – hleďte i na rozmanitost obrázku. U skládačky, kde jednu půlku tvoří azurové moře a druhou zase nebe, se můžete při hledání správného modrého dílku pěkně navztekat. Pokud jste začátečník, zvolte radši takový obrázek, který tvoří více oblastí různých barev, a tak dokážete každý dílek snáz přiřadit tam, kam patří.

gradient 3
Gradient, 1000 dílků
puzzle planety 1
Planety, 1000 dílků

Zvolte téma, které vás baví

Říká se, že nemáte soudit knihu podle obálky, to však u puzzlí neplatí. Ať už vybíráte pro sebe, nebo dalšího nadšence, nikdy nesáhnete vedle s tematickým obrázkem. Puzzle s motivem oblíbeného seriálu, filmu, uměleckého díla nebo třeba hradu půjdou skvěle od ruky – a možná nakonec neskončí zpátky v krabici, ale pěkně zarámované na stěně.

puzzle harry potter kufrik
Harry Potter, 1 000 dílků
zrozeni venuse
Zrození Venuše, 1 000 dílků

zamek lednice
Zámek Lednice, 500 dílků

bradavice 3d
3D puzzle Bradavice, 181 dílků
vitezny oblouk
3D puzzle Vítězný oblouk, 216 dílků

Když obyčejné puzzle nestačí

Zdá se vám, že už vás žádná skládačka nepřekvapí? Přidejte další rozměr! 3D puzzle potrénují nejen vaši trpělivost, ale i zručnost a prostorovou představivost. Papírové, dřevěné i plastové trojrozměrné objekty se potom stanou ozdobou interiéru.

Už vás chutí do skládání svrbí prsty? Pusťte se do výběru v kategoriích Puzzle nebo 3D Puzzle!

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *