Dogman 9 fotka

Vychází nový Dogman! Proč ho milují děti i dospělí?

Právě vyšel nový díl komiksu Dogman, tentokrát s podtitulem Špína a trest! Kresleného hrdinu s psí hlavou a nejlepšího „psolicajta“ na světě, který bojuje nejen s pes-právím, ale i blechami, milují čtenáři všech věkových kategorií. Čím si hrdina z pera Dava Pilkeyho, autora série dětských knížek o Kapitánu Bombarďákovi, získal přízeň dětí i dospělých?

9788024296302
Dogman: Špína a trest
Vhodné pro děti od 8 let.

Humor pro každou generaci

Zatímco děti naprosto odzbrojí bláznivými situacemi, humornými zvraty a místy dětinskými vtipy (schválně, kolik eufemismů pro prdy dokážete objevit), pro dospělé skrývá celou řadu inteligentních (a bravurně přeložených) slovních hříček. Ty najdete už v názvech, odkazujících na díla klasické literatury. Je libo Pán blech, Volání kočičiny nebo Peťulka čili Život kotěte?

Vyprávěno dětmi

Příběhem provází dva dětští vypravěči, kteří jsou fanouškům Dava Pilkeyho už dobře známí ze série knih o Kapitánu Bombarďákovi – školáci George a Harold. Mluví jako děti, píšou jako děti, a tak je příběh pro mladé čtenáře srozumitelný a dobře čitelný. A hlavně je pobaví tak, jak to dospělí dokážou jen sotva.

SeekPng.com captain underpants png 3463587
Snimek obrazovky 2023 10 09 120751
ukázka z knihy

aa652b701afed35daf76d284d91de13a

Trochu pes, trochu policajt

Hlavního hrdinu si zkrátka nemůžete nezamilovat – nad jeho počátkem sice možná několik rodičů zůstane vrtět hlavou, zato jeho klasické psí móresy pozná mnoho majitelů domácích mazlíčků. Občas okouše nějaký ten nábytek, rozběhne se za veverkou nebo se vyválí v mrtvé rybě, když ale dojde na akci, lepšího psolicajta byste jen těžko hledali.

V každém třímá superschopnost

Jako dítě Dav Pilkey trpěl hyperaktivitou, dyslexií a poruchami chování, které mu téměř denně vysloužily místo na školní chodbě nebo po škole. Tento čas však trávil kreslením a vymýšlením příběhů. Sám autor tvrdí, že mu ADHD umožňuje psát příběhy, které nejsou nudné, a díky dyslexii zase lépe volí slova. Jeho knihy jsou inspirací k tomu, aby i čtenáři našli svou superschopnost.

Dogman 9 fotka

Lekce kreslení

V každé knize Dogmanových dobrodružství čtenáři najdou malou lekci toho, jak nakreslit některé z hrdinů. Možná tak zjistí, že i jejich superschopností je kreslení! Nebo je to představivost, se kterou dokážou vymýšlet fantastické příběhy, tak jako je tomu u vypravěčů George a Harolda?

f3ae71fa5c020624c72d9949a893fa44

Neskutečně vtipný komiks, který díky množství narážek a hlášek bude bavit i dospělé. Do češtiny převedený s jiskřivou kreativitou a hravostí, díky níž neztrácí vůbec nic oproti originálu.

–čtenářka Moggie na Databazeknih.cz

O novém dílu Špína a trest:

Ale ne! Nejlepšího psolicajta na světě vyhodili od policie, protože starostovi zničil klobouk! Jenže náš hrdina se jen tak nedá! Vyhodili ho dveřmi? Přijde oknem, převlečený za… to vám nebudeme prozrazovat. A právě včas. Zločinný Péťův otec totiž prchne z vězení, pomocí osobnostního zesilovače ze sebe udělá ničivé monstrum jménem Hnus a ruku v ruce s obřím svačinovým sáčkem se chystá zdemolovat celé město! V nejdramatičtější chvíli se Dogman i se svými přáteli nedopatřením ocitá v base a Hnus řádí jako utržený ze řetězu. Jak tohle dopadne? Podaří se dědulu alias Hnuse umravnit? Zvítězí zlo, nebo dobro? Čtěte další úchvatný díl světoznámého komiksu!

Oblíbené knížky od autora:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *