20230811 Luxor 8

Nepropadli jste audioknihám? Možná na to jdete špatně!

Usednete do křesla, pustíte si příběh, na který jste se tak dlouho těšili… A za chvíli se přistihnete, že se hlava zatoulala bůhví kam a vy netušíte, co se v celé kapitole stalo. V takovou chvíli spousta čtenářů usoudí, že audiokniha zkrátka není nic pro ně. Ve skutečnosti ale mohou být skvělým čtenářským zážitkem! Proč byste měli začít poslouchat audioknihy a jak na to, abyste si je užili naplno? Máme pár tipů!

Proč si oblíbit audioknihy?

Uznejte sami – lákavého čtení je tolik, a času zase tak málo! Jak by se vám líbilo přelouskat román třeba při cvičení, venčení psa nebo úklidu bytu? Audioknihy jsou pro multitasking jako dělané. Ze svého seznamu knih k přečtení tak zvládnete ukrajovat o dost rychleji, a navíc si poutavé příběhy vychutnáte v podání profesionálních herců, kteří vyprávění dodávají úplně jiný rozměr.

„Když já se na to nedokážu soustředit…“

V klidu se usadit, pustit audioknihu a soustředit se na její poslech, to je úkol pro zenového mistra. A to my rozhodně nejsme. U čeho se nám ale „společnost“ mluveného slova hodí, to jsou činnosti, které zaměstnávají ruce (nebo nohy), ale hlavě nechávají prostor. Ať už jsou to otravné povinnosti, nebo oblíbené koníčky.

Najděte si žánr, který vám v audio podobě nejvíce vyhovuje, a k němu činnost, u které se vám „čte“ nejlépe.

Co se nám osvědčilo nejvíce?

  • Cestování a řízení
  • Úklid nebo vaření
  • Venčení psa
  • Cvičení nebo běh
  • Rutinní nákup
  • Pletení, vyšívání, háčkování…

TIP: Kombinace puzzle + audiokniha je zárukou dokonalého introvertního večera!

20231031 Luxor 45

Čím začít?

Pustit se rovnou do poslechu nekonečné ságy, jejíž stopáž se počítá na desítky hodin, je sice chvályhodně ambiciózní, doporučujeme ale začít zlehka. Vyzkoušejte například povídkové sbírky, které jsou rozdělené do povídek o délce kratšího podcastu, nebo rozhovory, které díky střídání osob bývají pestřejší.

S aplikací můžete číst kdekoliv

Poslech na CD vás může v použití omezovat – abyste se mohli do děje ponořit skutečně kdykoliv a kdekoliv, využijte aplikaci Můj Luxor! S tou budete mít svou knihovnu kdykoliv na dosah ruky, vždy přesně ví, kde jste skončili, a navíc můžete poslouchat (nebo číst e-knihy) i offline.

Abychom vám objevování světa audioknih trochu usnadnili, výběr bestsellerů u nás teď pořídíte s až 50% slevou. Příjemný poslech!

Tyto audioknihy teď u čtenářů mají úspěch:

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *