Navrh bez nazvu 20

Filmoví velikáni i oblíbená inspektorka: 7 červencových novinek, které si zamilujete

Červenec je obdobím, kdy se na zaslouženou dovolenou odebírají nejen čtenáři, ale i mnozí nakladatelé – i tak se ale najdou novinky, které stojí za pozornost! Nebude chybět romantika, vášnivě vzplanutí ani fascinující životopisy, dočkáme však se i nového případu Lottie Parkerové. Na které knižní novinky se těšíme nejvíc?

Quentin Tarantino – Filmové spekulace
Co film, to trhák – režiséra Quentina Tarantina snad ani není třeba představovat! Jeho kultovní filmy jako Pulp Fiction, Kill Bill nebo Nespoutaný Django se zapsaly historie kinematografie. Tentokrát si však za své médium vybral psaní. Jeho kniha je zároveň filmová kritika, filmová teorie, reportážní počin i úžasná osobní historie, a to vše je napsáno jedinečným „tarantinovským“ stylem.

Patricia Gibney – Zlomené duše
Pokud netrpělivě vyhlížíte každý díl krimi série s inspektorkou Lottie Parkerovou, červenec je váš šťastný měsíc! I tentokrát vrah postupuje podle velmi znepokojivého vzorce: Těla mladých žen jsou nalezena ve svatebních šatech a s ustřihnutým pramenem vlasů. A potom Lottie zjistí, že jedna z obětí má i mladou dceru, která se ještě nevrátila domů…

Sophie Cousens – Ještě jsme se nepotkali
Příjemné oddychové čtení na dovolenou, kvůli kterému si trochu lépe ohlídáte zavazadla. Nebo naopak? Beznadějná romantička Laura si na letišti omylem vyzvedne cizí kufr. Když ho však otevře, zjistí, že jeho majitel snad musí být její spřízněná duše… Romantická komedie vás zahřeje u srdce vtipnou zápletkou, sympatickými hrdiny i jejich postupným vzplanutím.

Sally Page – Sběratelka příběhů
Literární debut, který v zahraniční čtenářské komunitě sbírá jednu nadšenou recenzi za druhou! Janice uklízí domy, hlavně ale sbírá příběhy všude, kam přijde: v autobuse, v prádelně i u svých klientů.  Sama už ani neví, kdy s tím začala – teď má ale pocit, že si ji příběhy nacházejí samy. Ale jaký je ten její? Mnohovrstevný román plný smutku i humoru vám přináší příběhů hned několik – a každý z nich si zamilujete.

Pavel Jiras – Barrandov nezapomenutelní: Martin Frič
„Když jsem několik dnů nedělal film, měl jsem pocit prázdna,“ říkal o svém povolání Martin Frič, jeden z nejplodnějších a nejlepších českých režisérů. Možná proto za sebou nechal ohromnou řadu legendárních snímků české kinematografie, jako je Kristián, Dobrý voják Švejk nebo Eva tropí hlouposti. Obsáhlá biografie přináší množství dosud nepublikovaných fotografií, ale i vzpomínky z osobního života Martina Friče.

Robinne Leeová – Představa o tobě
Nový erotický román ve stylu Padesáti odstínů šedi, kde o jiskření nebude nouze! 39letá Solene dělá své dceři doprovod na koncert populárního boybandu – nutno říct, že s nevelkým nadšením. Rozhodně však nečeká, že mezi ní a jedním ze členů kapely přeskočí jiskra. Rozjíždí se vášnivý vztah, kterému se však staví do cesty nejen věkový rozdíl, ale i pozornost novinářů a šílených fanoušků…

Robin Cook – Vir
Mistr lékařských thrillerů Robin Cook i tentokrát přichází s novinkou plnou napětí! Hůř už dovolená dopadnout nemohla: Brianova žena projevuje příznaky chřipky – potom však prodělá záchvat a upadne do kómatu. V nemocnici jí diagnostikují vysoce smrtelné virové onemocnění. Situace se ještě zkomplikuje, když Brian obdrží astronomický účet za pobyt v nemocnici, který mu pojišťovna odmítá proplatit kvůli pochybné smluvní kličce…

Ještě nemáte čtení na dovolenou? Nahlédněte do akční nabídky 1+1 na letní čtení nebo se podívejte, na jaké další knižní novinky se můžete těšit v červenci:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *