letní čtení srpen

7 srpnových knih, kterých se nemůžeme dočkat!

Ani v druhém měsíci prázdnin nakladatelé nelení a připravili hotové knižní žně! Máme tipy na super čtení napříč žánry – od napětí po sci-fi! Na těchto 7 knih se těšíme nejvíc…

JEHO POSLEDNÍ SLOVA

JEHO POSLEDNÍ SLOVASvětový fenomén, který nadchl i herečku Reese Witherspoon, začíná mrazivou scénou: Hannin manžel beze stopy zmizí a zanechal po sobě jenom rychle načmáraný vzkaz: DEJ NA NI POZOR! Hannah se pouští do pátrání a brzy zjišťuje, že její manžel nebyl ten, za koho ho měla. Pokud máte rádi knihy Liane Moriarty, tohle je tip pro vás!

ŠEPOT Z LESA

large 6Mysteriózní thriller z podhůří Orlických hor, který je přirovnáván k Trhlině Jozefa Kariky nebo ke knihám C. J. Tudor. Petr se vrací z Prahy do vesnice, kde kdysi vyrůstal, a kde taky zmizel jeho nejlepší kamarád. Tělo se nikdy nenašlo a případ vychladl. Když se ale Petr vrátí, začnou se dít podivné věci: blikající žárovky, prapodivný chlad a šepot, který ho nutí pustit se do pátrání na vlastní pěst… Z debutu české autorky Kateřiny Surmanové budete mít husí kůži!

HROBNÍK

HROBNÍKPíše se rok 1893 a ve Vídni řádí zvrácený sériový vrah, který mladé dívky propichuje kůlem. Případ, který připomíná legendárního Jacka Rozparovače, dává zastaralé vídeňské policii zabrat, naštěstí ale přichází mladý inspektor Leopold von Herzfeldt. Leopold zná moderní kriminalistické metody a je si jistý, že pokud někdo vraha může dopadnout, je to právě on.

POKOJSKÁ

POKOJSKÁTahle kniha nás dostala hned svou anotací! Molly je pečlivá hotelová pokojská – možná až příliš! Protože při jednom zdánlivě běžném úklidu uklidí celý pokoj, a pak v koupelně najde mrtvolu. Až příliš pozdě si uvědomí, že uklidila všechny stopy! V zahraničí má kniha nadšené ohlasy, a tak se nemůžeme dočkat!

NA MĚ SI NEPŘIJDOU

NA MĚ SI NEPŘIJDOUChloe je krásná studentka, která ze všeho nejraději cvičí jógu, chodí na večírky a plánuje vraždu bývalého kamaráda. Chloe je totiž psychopatka, která nerozumí emocím jako strach nebo výčitky svědomí. Jenže když je na univerzitě zavražděn její spolužák, uvědomí si, že možná není jediná… Originální psychothriller s originální hrdinkou. Těšíme se!

VLČÍ ŠTĚSTÍ

VLČÍ ŠTĚSTÍOd autora bestsellerů Osm hor a Divoký kluk přichází další kniha z nádherného prostředí italských hor! Líčí příběh neúspěšného spisovatele, který opouští Milán a rozhodne se vypadnout z rušného městského prostředí do italských Alp. Tam se setkává se srdečnou majitelkou horské restaurace a s řadou dalších svérázných obyvatel a návštěvníků.

POSLEDNÍ ODBOČKA NA BABYLON

POSLEDNÍ ODBOČKA NA BABYLONLegendární klasika žánru sci-fi po dlouhé době znovu vychází! Říká se, že ta silnice tady vždycky byla a vždycky bude – pro ty, kdo ji dokážou najít. Vedou z ní odbočky do různých míst, do různých časů, a dokonce i do alternativních realit! Vydejte se na cestu a vychutnejte si dobrodružství, které nikdy nezapomenete!