Tomáš Zástěra

24 hodin s Tomášem Zástěrou

Moderátor Tomáš Zástěra, který se proslavil zejména svým působením v oblíbeném rádiu Evropa 2 a v drsné reality show Survivor, nám prozradí, jaký je jeho den. A kdyby vám to nestačilo, můžete se těšit na jeho knihu Opouštím ostrov, která je plná humorných příběhů z jeho života.

8:30

Dobré ráno. Většinou vstávám bez budíku. Ale stejně nespím déle než do deváté. Možná je to dostatečným vyspáním, čím dál častěji ovšem slyším, že už je to věkem.

8:45

Dopřávám si první kávu dne, kterou často kombinuji s pomerančovým džusem. Nedávno jsem se sice doslechl, že to pro žaludek není vhodné, ale nepřestávám a čekám, až vědci vydají další výzkum, ve kterém tuto tezi opět vyvrátí. Nesnídám.

9:10

Usedám k počítači, pouštím si meditační melodii a otevírám mail. Jako první vyřazuji spamy, které se mi, i přes množství filtrů, do schránky dostaly. Poprvé začínám prokrastinovat a úřadování odkládám třeba tím, že zaliju květiny.

9:30

Podruhé usedám k počítači a odpovídám na maily. Vypisuji faktury a čeká mě ještě množství nejrůznějších plateb k odeslání. U některých institucí jsem si totiž ještě pořád nezařídil automatickou platbu, a tak musím obnos manuálně odesílat sám. Podruhé prokrastinuji. Tentokrát na chvíli usedám za piano a naivně preluduji. To mi vydrží tak 10 minut.

10:00

Potřetí usedám k počítači, projíždím informační servery, abych měl díky titulkům základní přehled. Pokud mě cokoli zaujme, zaznamenávám do mobilního telefonu k dalšímu upotřebení ve vysílání v rádiu.

10:30

Nastává čas pro očistu těla a po ní i dlouhé postávání před otevřenou skříní, ze které nakonec vyberu několik kousků pro denní outfit. (v rádiu stejně od kolegyň slíznu poznámku, co to mám zase na sobě)

11:30

Dnes mám schůzku s klientem o možné spolupráci na Instagramu. Přichází ideální příležitost k druhé kávě dne. Navíc má tu výhodu, že ji neplatím já.

12:30

Mám na autě naražený zadní disk z lehké slitiny. Při rychlostech nad 100 km/h lehce hází. Jedu do pneuservisu na jeho demontáž, odeslání k vycentrování a montáž disku náhradního. Nečekal jsem to, ale i zde mi nabízejí kávu. Dávám si ovšem pouze malé espresso bez cukru, abych byl zdravý.

13:45

Přijíždím do rádia Evropa 2, kde už devět let vysílám Odpolední show. Kolegyně Zorka Hejdová tou dobou teprve opustila Plzeň (kde žije), a tak je jasné, že na ni budu ještě notnou chvíli čekat. Kolem půl třetí konečně přijíždí. Měli bychom si chystat vysílání, ale spíš čas vyplníme tím, že jí vyčiňuji, že se opět opozdila.

15:00

Start odpoledního vysílání. Čekají nás tři hodiny, které by měly být protkány příjemností a humorem. O tom, co budeme řešit ve vysílání, se dohadujeme až těsně před samotným „vstupem“. Naopak už před začátkem vysílání začínáme řešit, co si dáme k jídlu. Kolem čtvrté hodiny odpolední si tak zpravidla dávám první jídlo dne.

18:20

Přijíždím domů. Dnes mě čeká ještě klientská akce, kterou sice nemoderuji, ale měl bych na ní vytvořit obsah na sociální sítě. Z předešlých zkušeností vím, že je dobré tak učinit zhruba do vypití dvou skleniček vína. Později už klient ani divák Instagramu nemusí být spokojen. Nebo je minimálně překvapen. Převlékám se, beru si taxi a znovu opouštím byt.

Tento článek vyšel v magazínu Luxor v říjnu 2022.

Sdílet