KVIFF TV DARKVOUCHER VIZUAL 1920x1080 1

Vánoční darování: Když se film spojí s knihou, vznikne kouzlo! 

Vánoce jsou o zážitcích a radosti, a co může být lepšího než spojení filmových perel s knižními poklady? Ve spolupráci s KVIFF.TV vám přínášíme tipy na last-minute dárky, které potěší každou generaci. Proč vybírat mezi knihou nebo filmem, když wellness pro duši poskytne obojí.

Pro cestovatele: okouzlení Japonskem

MON VOISIN TOTORO photo 1013218 © 1988 Studio Ghibli

Máte blízkého, který miluje cestování a rád objevuje cizí kulturu? Pak neváhejte a ponořte ho do světa japonského studia Ghibli. Knižní Ghibliotéka odhaluje tajemství 24 hlavních Ghibli klenotů anime, z nichž většina je k vidění na streamovací platformě KVIFF.TV: Kolekci filmů Ghibli svět najdete online i s možností koupit voucher. Pro ještě silnější spojení zážitků tu máme obsáhlou monografii Mijazaki a jeho svět od nakladatelství Paseka, a kdo by chtěl Japonskou prostudovat skrznaskrz, ať sáhne po Made in Japan – druhý svazek edice plné vizuální kultury japonské popkultury. A že máte pocit, že jste o jménu Mijazaki právě slyšeli? Ano, v kinech po celém světě sklízí úspěch poslední Mijazakiho veledílo Chlapec a volavka a jistě o filmu zase uslyšíme při udílení Oscarů.

Fun fact: Věděli jste, že Mijazakiho Naušika z větrného údolí byla inspirována dnes již světoznámou Dunou? Možná by i její literární verze Nausicaa udělala radost!

Pro nadšence do umění 

stazeny soubor 1

Ty, kteří žijí a dýchají uměním a vnímají umění všude kolem sebe, zveme za světoznámými výtvarníky i do předních evropských galerií. Kolekce dokumentů o umění na KVIFF.TV zahrnuje na dva tucty výpravných filmů a slavných jmen, jako Modigliani, Klimt a Frida Khalo. Madridským muzeem Prado vás neprovede nikdo jiný než charismatický britský herec Jeremy Irons. Výraznou pozornost získal také český dokument Zkouška umění, který vtipně a s nadsázkou zachycuje průběh uměleckých zkoušek na věhlasné AVU.  Tento film může být krásně doplněn o díla z nakladatelství AVU – například O důležitých věcech se nemluví nebo After Life výstavy. Kombinace obojího vašemu známému Picassovi pomůže nahlédnout na moderní umění novým způsobem.

Pro filmového experta

La pianiste5 Copyright MK2 DR

Otevřete svému filmovému expertovi další dvířka do světa filmových géniů s filmem a knižní obdobou Hitchcock/Truffaut, zachycující rozhovory dvou předních režisérů, kteří změnili filmovou historii. Nepropásněte ani exkluzivní retrospektivu provokatéra Michaela Hanekeho nebo tetralogii Příběhů čtyř ročních období – Jarní příběh, Letní příběh, Podzimní příběh a Zimní příběh od francouzského tvůrce Erica Rohmera, která je dostupná exkluzivně jen na KVIFF.TV. I na experta uděláte dojem a pokloní se vám.

Pro děti a jejich rodiče

stazeny soubor 2

Pro radost dětí jsme připravili nestárnoucí kombinaci Mikulášových patálií – zábavné knihy – a filmu Mikulášovy patálie, jak to všechno začalo, které rozzáří oči každého malého nadšence do pohyblivých obrázků a inspiruje k vykutáleným lumpárnám.


TIP: Vaše ratolesti si jistě zamilují i zmiňované filmy Studia Ghibli v novém českém překladu z japonštiny – například Můj soused Totoro je film vhodný pro celou rodinu!

A jeden tip na závěr:

stazeny soubor

S našimi last-minute dárky spojíte kouzlo filmového plátna s dobrodružstvím knižních stránek a necháte se kulturně povznést. Všechny zmíněné poklady jsou dostupné právě teď, v knihkupectví Luxor a na stránkách KVIFF.TV. Kupte knihu, založte do ní poukaz na film, který pořídíte digitálně na pár kliknutí, a dejte nohy nahoru. A když se Vám přece jen zachce vyslat své blízké spíše ven, pak jim vyberte dárkovou kartu platnou ve všech předních pražských kinech Aero, BioOko, Světozor a Přítomnost, kde se na skvělý program můžete spolehnout. 

Tipy přinášíme ve spolupráci s KVIFF.TV.

Veselé a filmově laděné Vánoce!

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *