Kniha roku blog

Svou Knihu roku můžete zvolit i letos!

Po velkém úspěchu loňského prvního ročníku čtenářské ankety Kniha roku, se letos klání o nejlepší knihy vrací. Hlasování bylo spuštěno, takže už můžete vybírat a hlasovat pro svou letošní srdcovku.

Kniha roku je čtenářskou anketou vyhlašující ty nejlepší knihy roku ve dvanácti kategoriích. Sami nakladatelé nominují svoje knihy a pak už je to jen a jen na hlasování vás, čtenářů. Pořadatelem ankety je nezávislý Nadační fond Čtení tě mění. Knihomolský projekt Čtení tě mění podporuje vášeň pro knížky a čtenářství. Fanoušci na Facebooku a Instagramu Čtení tě mění živě diskutují nad literárními tématy a předhánějí se nejen v počtu přečtených i vlastněných knih.

Vloni se do hlasování v prvním ročníku zapojilo bezmála 48 tisíc čtenářů! Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo 6. listopadu 2019 během galavečeru v Cubex Centru Praha, večerem provázelo hudební vystoupení Ondřeje Brzobohatého. Laureátkou hlavní ceny Kniha roku 2019 se stala spisovatelka Alena Mornštajnová a její román Tiché roky.

Kniha roku blog3

Kompletní výsledky si můžete prohlédnout ZDE.

Od letošního ročníku doznala anketa drobnou změnu, která jistě potěší především vás hlasující. Pořadatelé upravili pravidla a zrušili předvýběr sboru akademiků. O nominovaných titulech tedy od letoška rozhodují skutečně pouze čtenáři, bez zásahu odborných porot. Díky událostem letošního roku se bohužel nebude konat žádné slavnostní předání cen vítězům, ale buďte si jisti, že o vyhlášení nepřijdete. Jenom vše proběhne online.

Kniha roku blog2

Hlasování běží, Kniha roku dostala navíc od letoška nový webový kabát, takže se mrkněte SEM, brouzdejte, vybírejte, a především HLASUJTE!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *