Šéf

Šéf – biografie Zdeňka Pohlreicha

Svébytnému šéfkuchaři Zdeňku Pohreichovi se neodporuje. „Ano, šéfe!“ je jediná věta, se kterou se spokojí. Víte ale, co předcházelo jeho hvězdné televizní kariéře? Dříve než začal na milovníky jídla vykukovat z úspěšného pořadu, kde rozdával rady všem od kuchařských učňů až po manažery restaurací, musel ujít dlouhou kariérní cestu. Díky ní je nyní považován za jednu z nejvlivnějších osobností české gastronomie, která si získala srdce celého národa.

V pamětech vzpomíná na své kariérní počátky, které nebyly vždy jednoduché, a rekapituluje události, které předcházely angažmá v úspěšném pořadu Ano, šéfe! Jak sám říká, nejdříve se mu do biografie nechtělo, posléze však názor změnil a vy tak můžete nahlédnout pod pokličku šéfkuchařova života, který letos oslaví pět dekád v oboru gastronomie. Ve své knize popisuje svou rodinu, dětství, vojnu až po emigraci a návrat do rodícího se kapitalismu v devadesátkách. Vzpomíná také na to, jak se gastronomie změnila od dob socialismu, jaké zkušenosti s ní měl v zahraničí, v korporacích, proč on sám začal podnikat a co je u něj nového právě teď.

V autorizované biografii nenajdete pouze Pohlreichovy úspěchy, ale zjistíte, s jakými životními peripetiemi se musel potýkat i třeba to, kde bral a stále bere inspiraci. Kniha je o to zajímavější, že kromě autorova vyprávění v ní najdete i svědectví osobností z jeho okolí, včetně jeho matky i blízkých kolegů.

Kniha Šéf – biografie Zdeňka Pohlreicha je právě v předprodeji.