news42 grisham

Nejdřív ho odmítli, teď patří mezi nejbohatší spisovatele světa

John Grisham vydává svou jubilejní 45. knihu. Vražda na ostrově Camino však výjimečně není právnický thriller, nýbrž stará dobrá detektivka ve stylu Agathy Christie!

Dnes patří John Grisham s 350 miliony prodaných knih mezi nejbohatší spisovatele na světě. Jeho majetek se odhaduje na 400 milionů dolarů a každý rok se o několik desítek milionů zvětší díky novým licencím a honorářům.

Grishamovy knihy vycházejí ve 42 jazycích na celém světě, ale když na konci 80. let nabízel rukopis svého prvního románu …a je čas zabíjet, odmítlo ho 28 nakladatelství. Pak ale přišel téměř pohádkový úspěch a od té doby má každý rok John Grisham minimálně jednu knihu na žebříčku bestsellerů.

Po třiceti letech psaní thrillerů ze soudní síně ale John Grisham potřeboval pauzu, a tak napsal Vraždu na ostrově Camino. Detektivka, ze které cítíte horký písek, chlazené drinky, dokud nepřijde mrazivá vražda!

Byla to vlastně dovolená,” prozradil sympatický autor, když se ho v jednom rozhovoru ptali, proč ta změna. „Užíval jsem si to prostředí, užíval jsem si ty postavy.”

Bodejť by ne! Obětí ve Vraždě na ostrově Camino je úspěšný spisovatel thrillerů. Když se majitel místního knihkupectví snaží zločin vyřešit, zjistí, že odpovědi se skrývají v nedokončeném rukopise…

Vražda na ostrově Camino objednávejte se slevou zde!

Sdílet