jihlava blog

Lucie Váchová (Luxory Jihlava): Chci vykouzlit úsměv na zákazníkově tváři

Krásné město Jihlava nabízí hned dvě možnosti, kde v Luxoru můžete nakoupit knihy. Jednak se zastavte v menším knihkupectví Luxor na Masarykově náměstí (v nádherné historické budově), anebo skočte do nákupního centra Citypark. Jihlavským pobočkám šéfuje paní vedoucí Lucie Váchová, která nám prozradila něco málo o obou svých Luxorech.

Jak dlouho pracujete v Luxoru? A jaká byla vaše cesta Luxorem?
Pracuji v Luxoru Citypark od června 2019, a jelikož pan Miroslav Klusák odchází na zasloužený odpočinek, převzala jsem po něm také pobočku Luxoru na Masarykově náměstí. Moje cesta Luxorem vede od Humpolce po D1 a občas je to pěkný thriller ?

jihlava blog 3

Lucie Váchová se svým týmem z Luxoru Citypark Jihlava

Proč jste rozhodla pracovat v knihách?
Knížky mám ráda odmalička díky babi a dědovi. Ke každé příležitosti jsem dostala nějaký ten napsaný poklad, takže nebylo těžké se pro knihy rozhodnout. Hlavně mám ráda práci s lidmi, popovídat si, něco doporučit a nejlépe vykouzlit úsměv na zákazníkově tváři – to je pak pocit.

Co ráda čtete, co byste nám doporučila?
Času na čtení moc nemám, ale když se vydám na dovolenou, kde nemusím nic dělat, určitě si vezmu nějakou fantasy. Líbí se mi také pravdivé příběhy z historie, a vzhledem k mé velké rodině jsou to také kuchařky s obrázky, abych mohla dětem ukázat, co dobrého bychom si mohli uvařit.

Proč by se čtenáři rozhodně měli v Luxoru v Jihlavě zastavit?
Rády se svými kolegyněmi každého uvítáme v obou prodejnách a snažíme se, aby se u nás všichni cítili co nejlépe a byli spokojeni s naší péčí. Hlavní pro nás je, aby se za námi zákazníci vraceli, protože vědí, že pro ně uděláme vše, co je v našich silách. Pokud jste členy Knižního klubu Premium, tak se určitě zastavte v naší pobočce na Masarykově náměstí, kde jsou na vás dámy připraveny s otevřenou náručí ?

jihlava blog 2

Dámy z Luxoru na Masarykově náměstí v Jihlavě

Co dalšího vás ve volném čase baví?
Ve volném čase se nejraději věnuji zvířatům, jak těm dvounohým (mám čtyři dcery a vnučku Gábinku), tak těm čtyřnohým. Nedávno jsem totiž například dostala od manžela k výročí kozy a teď se nám narodila kozí holčička Žofka. Co u nás taky jiného.

Děkuji za rozhovor a zase se brzy přijedeme do krásný poboček v Jihlavě podívat.

Helena Herynková