Dopisy od boha blog

Zručný žonglér se slovy

Každý máme občas pocit, že bychom potřebovali slyšet něco hezkého, povzbudivého, dostat nečekaně dobrou radu. Pro podobné chvíle ztracenosti můžete číst Dopisy od Boha.

Will Bowen je známým autorem série knih Svět bez stížností, Vztahy bez stížností a Šťastný život. Zároveň se kolem něho po vydání knihy Svět bez stížností začalo vytvářet hnutí lidí, kteří se také rozhodli změnit svůj život k lepšímu. A neudělali pro to nic jiného než, že se jednoduše přestali neustále stěžovat na svůj život, klacky, které jim hází pod nohy. Místo toho raději zkoušeli myslet na své úspěchy, zkoušet něco nového a rozvíjet svoje dovednosti. Součástí knihy byl fialový náramek, sloužící jako nástroj k tomu, aby si člověk vizuálně uvědomil, že si na cokoliv stěžuje. Rozdáno bylo již více než 11 milionů náramků.

Po obrovském úspěchu první knihy si Bowen vzal na mušku mezilidské vztahy a zkusil stanovit podobná pravidla jako u „nestěžování si“. Následoval jednoduchý náhled na šťastný život obecně. Nyní se pastor Bowen vrací se svými Dopisy od Boha.

Kniha vznikla z nápadu, že každému člověku někdy chybí pouhá rada, postrčení či povzbuzení. Will Bowen začal lidem ve své kongregaci denně e-mailem posílat vzkaz, poznámky či jednoduše dopis, který by jim ten den poskytl Bůh. A když bylo e-mailů za celý rok, rozhodl se je autor shrnout do knihy.

Dopisy od Boha jsou tedy řadou dobrých rad a afirmací. Čtenáři v ní najdou zamyšlení na každý den, které ji může pomoci s problémy či rozhodnutími, která momentálně řeší. Nejedná se rozhodně o nic duchovně složitého. Drobné odstavce si můžete představit také jako citáty, s nimiž se snadno ztotožníte a budete je šířit dál.

„Dnes se odvaž vyzkoušet něco nového. Třeba tě to přiměje k úsměvu nebo tě to nakopne.“

„Pokaždé se zdá, že je to nemožné, dokud to nezkusíš.“

 „Když přestaneš spěchat a stresovat se, zvládneš toho ve skutečnosti víc.“

Nemusíte být právě pravidelným návštěvníkem kostela, ani zarytým věřícím, abyste mohli z této knihy načerpat trochu moudrosti či malých ponaučení. Můžete si knížku přečíst celou, anebo ji opravdu využívat každý den jen maličko. I když možná nevěříte, že jsme v božích rukou (jakýmkoliv způsobem), mohou se Dopisy od Boha stát účinným průvodcem ve chvílích bezradnosti či bezmoci.

Helena Herynková

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *