Žena, která ovládla Argentinu

Kdo byla Evita? Proč ji lidé milovali, považovali za anděla seslaného z nebes a zároveň ji nenáviděli? Na stránkách této knihy ožívá, aby vám pověděla, jak to s ní doopravdy bylo. Vypráví o svém těžkém dětství, kruté kariéře herečky, i popularitě, které se dočkala po boku Peróna. Oba to však ze začátku neměli vůbec jednoduché, na pozadí jejich vztahu a k cestě na vrchol stálo mnoho nepřátel a politických událostí. Perón se netajil svou oblibou k fašismu a Evitu neustále pronásledovala její bídná minulost. Těžký boj za čest, slávu a bohatství si nakonec vybral i cenu nejvyšší…

Spisovatel Marcos Aguinis se rozhodl být odvážný a dosadit do role vypravěče samotnou Evitu, která nyní, 62 let po své smrti, zpětně vypráví svůj příběh. Vypravěčský styl je proto plný vášně a Evitiny osobnosti, která celé knize dodává jedinečný šarm. Sám autor přiznává, že by to zabralo mnoho stran, kdyby se rozhodl sestavit seznam materiálů, ze kterých čerpal. Stálo to ale za to, Evitu napodobil brilantně.

Tak už neváhejte a vezměte tuto knihu do ruky! Z jejích stránek na vás dýchne neopakovatelná amosféra poválečné Argentiny i vlna inspirace, kterou s sebou výjimečná osobnost jako je Evita přirozeně přináší. Názor na ni můžete mít po přečtení různorodý, buď si ji oblíbíte, nebo vás opustí bez větších emocí, ale jedno je jasné, neubráníte se alespoň malému obdivu. Brala bohatým a dávala chudým, stala se argentinským andělem strážným.

Hodnocení: 95 %

Autorka: Madeleine Fehrensová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *