Vousatý humor do uší

Šlechtic Charlie (ano, matka opravdu otci chtěla něco naznačit) Mortdecai je přesně typ smetánky, jak si ji většina populace představuje. Pozdní snídaně, výživné obědy, následný odpočinek a pokud možno o něco výživnější večeře. Nesmí se také zapomenout na speciální drink, brandy se sodou, který je díky komorníkovi neustále při ruce, zejména pokud je ve speciální úpravě a to bez sody.

Charlie Mortdecai se živí jako obchodník s uměním a ačkoliv se to může zdát jakkoliv bezpečné zaměstnání, ukazuje se, že to není nic pro zbabělce. A pokud náhodou zbabělec jste, pak si budete muset pořídit svého osobního Jocka, tedy bodyguarda, který všechny zloduchy srovná do latě, zatímco se pán krčí v bezpečí svého vozu.

Když Mortdecaie navštíví jeho tutor z university se zvláštní zprávou o úmrtí jedné z kantorek, je o další zábavu postaráno. Charlie, ačkoliv se zdá být docela akční, je spíše pohodlný a kdo ví, jak by dopadl bez svého věrného komorníka (bodyguarda). Ovšem kde chybí svaly, tam většinou přebývá humor a v případě Mortdecaie to platí stonásobně, zejména pokud si jako muž necháte pod nosem vyrašit knírek, pro který kromě vás nemá nikdo jiný pochopení…

V podání Lukáše Hlavici získává postava Charlieho Mortdecaie ten správný aristokratický nádech a jeho ironické glosování hravě přebije jakékoliv snahy Johnnyho Deppa ve filmu. Ačkoliv by se to mohlo zdát nemožné, Lukáš Hlavica si hravě poradil se všemi postavami, kterými kniha oplývá a jeho podání Johany, coby rázné manželky, je zkrátka úžasné.

Audioknize nechybí ten správný šmrnc, který je potřebný pro udržení pozornosti, a vzhledem k tomu, že humor je zde podsouván v přiměřených dávkách, stejně jako Mortdecaiovo téměř nejlepší portské, nemusíte se bát, že by vás poslech nudil, právě naopak!  

Hodnocení: 90 %

Autorka: Ema Krhovská

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *